Alles wat u wilt weten over spoeltafels in SILGRANIT PuraDur

Vaak gestelde vragen

SILGRANIT PuraDur
Uit wat bestaat het materiaal SILGRANIT® PuraDur®?

SILGRANIT® PuraDur® bestaat uit 80% fijn gemalen graniet. Dit wordt verbonden met een acrylmatrix, keramiek en kleurpigmenten. Al deze stoffen samen geven SILGRANIT® PuraDur® zijn onovertroffen materiaaleigenschappen.

Is het materiaal hittebestendig?

SILGRANIT® PuraDur® is hittebestendig tot 280°C.

Hoe krasgevoelig is SILGRANIT® PuraDur®?

SILGRANIT® PuraDur® is steenhard en resistent tegen krassen. Normale impact van pannen en kookpotten of glazen die vallen, zullen geen breuk of barst veroorzaken.

Is het materiaal geschikt voor voedingsmiddelen?

Ja, SILGRANIT® PuraDur® is perfect veilig voor het gebruik van voedingsmiddelen en is hygiënisch. Spoeltafels in SILGRANIT® PuraDur® zijn door hun gepatenteerde hygiëne-beschermingsformule namelijk vuilafstotend en eenvoudig te onderhouden. Deze ingebouwde antibacteriële bescherming vermindert de groei van bacteriën gemiddeld met 98%.

Hoe reinigt men best het oppervlak van SILGRANIT® PuraDur®?

SILGRANIT® PuraDur® is erg eenvoudig in onderhoud. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een spons en een beetje water. Voor meer hardnekkige vlekken raden we het gebruik van een standaard commercieel reinigingsproduct of BLANCO ACTIV aan.

Dankzij nieuwe, uitstekende materiaaleigenschappen biedt SILGRANIT® PuraDur® een voor gekleurde composietmaterialen ongekende onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid.

Kunnen spoeltafels in SILGRANIT® PuraDur® verkleuren?

Neen. Het materiaal is doorbakken SILGRANIT® en de kleur ligt dus niet als toplaag op de spoeltafel. Normaal huishoudelijk gebruik zorgt dus niet voor kleurveranderingen. Ook direct zonlicht heeft geen invloed op de kleur.

Wat veroorzaakt donkere plekken en lijnen in de spoelbak?

Omdat het oppervlak van SILGRANIT® PuraDur® zeer hard en slagvast is, kunnen metalen objecten zoals kookpotten metaalsporen achterlaten wanneer ze tegen het oppervlak schuren. Met de ruwe kant van de spons en wat water kunt u deze vlekken eenvoudig verwijderen. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken.

Hoe verwijder ik deze vlekken?

Met de ruwe kant van de spons en wat warm water. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken.

Kunnen er verkleuringen en vlekken op SILGRANIT® PuraDur® verschijnen?

Neen. Verkleuring komt voor door kalkresten op de spoeltafel die verkleuren door bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn. Dit wekt de indruk dat de spoeltafel zelf verkleurd is.

Deze kalkvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een commercieel poetsmiddel, azijn of onze BLANCO ACTIV in combinatie met water van ongeveer 60°C. U kunt dit enkele uren laten weken en de spoeltafel zal daarna gemakkelijk schoon te vegen zijn.

Is SILGRANIT® PuraDur® gepatenteerd en gecertificeerd?

Ja, BLANCO heeft maar liefst zeven patenten voor SILGRANIT® PuraDur®, wat het materiaal uniek maakt in de wereld. De drie neutrale certificaten van LGA Nüremberg bewijzen des te meer de uitstekendheid van dit materiaal.