Onderhoudstips

Spoeltafel in roestvrij staal

BLANCO AXIS

Na spoelen moet de gootsteen altijd met een droge, zachte doek droog geveegd worden. Zo zal kalkaanslag misschien niet eens ontstaan.

Voor een grondige reiniging van het oppervlak wordt het product BLANCO POLISH aanbevolen. Het verwijdert lichte sporen van gebruik en voorkomt het ontstaan van vingerafdrukken en vervuiling. Water parelt moeiteloos van het oppervlak af. Bovendien verleent het de spoeltafel een mooie glans.

Opgelet: Veel materialen in de keuken zijn harder dan roestvrij staal (porselein, keramische messen). Gebruikssporen liggen in de aard van de werkstof.

Vaak gestelde vragen

Spoeltafel in SILGRANIT

BLANCO AXIA III 6 S

SILGRANIT®, een door BLANCO ontwikkeld composietmateriaal op basis van graniet, bevat een water- en vuilafstotende werkstof die zelfs na reiniging steeds weer het oppervlak beschermt. Dit is een efficiënte en langdurige bescherming tegen kalk en vlekkenvorming en zorgt voor een gemakkelijk onderhoud.

Vaak is een vochtige doek voldoende om de gootsteen schoon te houden. Bij hardnekkige vlekken voldoet een schuursponsje.

Mocht er toch nog kalkafzetting en vuil zijn, dan kan u ons speciaal schoonmaakmiddel voor Silgranit gebruiken: BLANCO ACTIV . Een commercieel schoonmaakmiddel, azijn of huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn ook goed.

Opgelet: bijtende producten zoals javel zijn uit den boze.

Vaak gestelde vragen

Spoeltafels uit keramiek

BLANCO AXON

BLANCO spoeltafels in keramiek zijn van nature uit al onderhoudsvriendelijk.

Toch zijn er veel gootstenen met de extra speciale laag PuraPlus®. Deze speciale PuraPlus® laag vult de poriën en maakt het oppervlak gladder. De waterafstotende laag zorgt dat water gemakkelijk afloopt en dat vuil niet achterblijft. Dit vermindert kalkaanslag.

Om te reinigen voldoet een sponsje met wat spoelmiddel, achteraf kan u de spoeltafel afspoelen en droog vegen met een microfiber doekje.

Vaak gestelde vragen