Welk afvalsysteem voor mijn keuken?

Een ordelijke spoeltafel en een overzichtelijke omgeving van de spoeltafel zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar vergemakkelijken ook het werk in de keuken. Fijn wanneer afval en schoonmaakspullen snel en eenvoudig kunnen worden opgeruimd.

Kies voor een doordacht afvalsysteem en een praktische opberglade. Het uitgebreide assortiment van BLANCO biedt professionele oplossingen voor vrijwel elke onderkast. Wij helpen u bij de planning – kies in slechts vijf stappen het perfecte afvalsysteem voor uw keuken.

1. Breedte onderkast bepalen

In de eerste plaats is er de vraag over de breedte van de onderkast – 45 cm, 50 cm, 60 cm of meer? Moderne afval- en organisatiesystemen bieden voor elke ruimte een maximum aan flexibiliteit.

2. Op de beperkingen letten

Wanneer de breedte bepaald is, wordt gekeken naar mogelijke installatiebeperkingen. Is er een boiler aanwezig of gepland? Is er een afloopgarnituur in de kast en zo ja, hoeveel ruimte neemt dit in beslag?

BLANCO BOTTON
BLANCO Boiler

3. Uittrekmethode kiezen

Vervolgens wordt de uittrekmethode gekozen: naar voor uittrekken of draaideur – automatisch of manueel bediend?

4. Aantal emmers vastleggen

De vierde stap op weg naar het perfecte afval- of organisatiesysteem bestaat uit de keuze van het aantal afvalemmers. Volgens de gewenste afvalscheiding kan meestal tussen één tot en met vier afvalemmers worden gekozen.

5. Extra's uitkiezen

Aansluitend is het de moeite om extra's te bekijken die nog meer bedieningscomfort bieden. Daartoe behoren bijvoorbeeld een in het aanrecht geïntegreerde afvalverzamelaar , het eenvoudig uittrekken met de voet of een bijkomende, bijzonder functionele opberglade.

BLANCO SOLON
BLANCO Movex
BLANCO SELECT