Back to overview
SOLENTA-S Senso UltraResist Lever left

SOLENTA-S Senso Lever left

  • Semi-professional design with elevated user convenience
  • Manual or hands-free Start-Stop mode with innovative sensor technology
  • Near field sensor detection in hose arm avoids unintended activation
  • Lever left version for a perfect match with the bowl position
  • High-quality stainless steel hose cover for more stability, ease of movement and cleaning
  • Pull-down with dual spray function and magnetic holder: easy switch from aerated stream to powerful rinse spray
  • Stainless finish UltraResist – very easy to clean, stain and wear resistant

How does your SOLENTA-S Senso Lever left look like?

Article Image
Item no. 523127
galvanic
PVD
To the configured product

Care products for your SOLENTA-S Senso Lever left

Frequently asked questions

Hoe kan ik de mengkraan in mijn keuken schoonmaken?

Over het algemeen zijn onze mengkranen onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Dat is te danken aan het gladde oppervlak, waardoor er zich nauwelijks vuil op kan vestigen. Mengkranen zijn anderzijds wel gebaat bij een regelmatige reiniging. Het kost niet veel moeite, maar het moet vaak worden gedaan. Neem een mild schoonmaakmiddel en ga met de zachte kant van een spons een paar keer over de mengkraan. Wrijf ze nu droog met een microvezeldoek en u zult zien dat uw mengkraan weer een uniek onderdeel van uw keuken vormt, in slechts enkele eenvoudige stappen.

Als een lagedrukmengkraan druppelt, betekent dat dan dat ze stuk is?

Als uw lagedrukmengkraan een beetje druppelt, hoeft u niet meteen een loodgieter in te schakelen. Dat is volkomen normaal. De reden daarvoor is dat lagedrukmengkranen normaal gesproken op een boiler zijn aangesloten. Als u wat warm water hebt gebruikt, stroomt er koud water in de boiler om op te warmen. Door de stijging van de temperatuur zet het water in de leiding uit. Door de stijgende waterdruk wordt er een kleine hoeveelheid water in de mengkraan geduwd, waardoor er een paar druppels ontsnappen.

Hoe kan ik weten of ik een hogedruk- of een lagedrukmengkraan nodig heb?

De meeste mensen hebben een hogedrukmengkraan in hun huis nodig. Dit is altijd het geval als het water wordt verwarmd door de centrale watervoorziening. U kunt zien of dit voor u van toepassing is als uw keuken een hoekregelkraan heeft voor zowel koud- als warmwaterleidingen. U heeft dus een mengkraan nodig die de hoge waterdruk uit de leidingen aankan. Soms heeft uw appartement of huis echter geen centrale warmwatervoorziening. In dat geval wordt het water verwarmd door een boiler of doorstroomverwarmer. Als uw huis een doorstroomverwarmer voor warm water heeft, heeft u ook een hogedrukmengkraan nodig. Een lagedrukmengkraan is noodzakelijk als uw warm water via een boiler wordt geleverd. Dit beperkt de druk van de waterleiding en leidt het water met een veel lagere druk naar de boiler.

Hoe kan ik de levensduur van mijn uittrekbare sproeikop verlengen?

Onze uittrekbare sproeikoppen maken uw dagelijks leven iets makkelijker. Ze zorgen ervoor dat het water in dat deel van de spoeltafel terechtkomt waar het daadwerkelijk nodig is. Flexibel en efficiënt. Onze slangen zijn zo ontworpen dat ze constant kunnen bewegen. Zorg ervoor dat de slang geen knikken krijgt. Dat kan de slang beschadigen, waardoor ze begint te druppelen. Als de slang niet langer soepel in de armatuur van de kraan glijdt, betekent dat niet dat u iets verkeerds gedaan hebt. Breng gewoon een beetje kranenvet aan zodra de eerste tekenen zichtbaar worden. Dat zou moeten helpen. De slang glijdt dan snel en direct weer op haar plaats, net als voorheen.

Welke mengkraan werkt er voor een keukenraam?

Stel u voor dat u bij het keukenraam in de zon staat en rustig de afwas doet. Onze mengkranen maken dat mogelijk. Kijk maar eens naar onze uitneembare, induwbare of neerklapbare mengkranen. Met deze drie concepten kunt u het raam aan de andere kant van uw spoeltafel gemakkelijk en in slechts enkele stappen openen.

Wat moet ik doen als mijn mengkraan in het rond sproeit?

Met een sproeiende mengkraan heeft u overal water, niet alleen in de spoelbak. Dat wordt meestal veroorzaakt door kalkaanslag die zich in de mengkraan heeft opgehoopt. In plaats van een agressief schoonmaakmiddel te gebruiken, moet u het probleem oplossen door een beetje citroenzuur of azijn aan het schoonmaakwater toe te voegen. Om het schoon te maken, veegt u het fijne gaas dat aan de kraanuitloop is bevestigd schoon. Ga er opnieuw overheen met een zachte microvezeldoek. De truc om een sproeiende mengkraan te voorkomen is om ze regelmatig schoon te maken, zodat kalk zich niet kan ophopen.

Wat moet ik doen als mijn mengkraan druppelt?

Pling, plong: een druppelende kraan is erg vervelend. Er is echter geen reden om zich op te winden. Dit komt door kalkaanslag in het patroon van de mengkraan of door het feit dat de afdichtingen versleten zijn. Tenzij u zeer bedreven bent als doe-het-zelver en een goed uitgeruste gereedschapskist hebt, kunt u best een sanitairspecialist contacteren om dit aan te pakken. Als u het zelf wilt doen, maak dan alle verkalkte delen van de afdichtingen of mengkraan schoon met citroenzuur of azijn. Als de afdichting poreus is geworden, moet die met het juiste gereedschap worden vervangen. Als dat gedaan is, is alles in je keuken weer in orde.

More products for the SOLENTA