Back to overview
CLASSIC Pro 6 S-IF

CLASSIC Pro 6 S-IF

  • Balanced, timeless looks: main bowl with clear contour
  • Elegant IF flat-rim for flushmount and for installation from above
  • Spacious main bowl, also for functional colander to be hooked in
  • Can be installed reversibly
  • With practical additional bowl in the centre
  • A wide range of optional accessories
  • InFino™ drain system – gracefully integrated and easy-care

How does your CLASSIC Pro 6 S-IF look like?

Article Image
Item no. 523665
This product can be installed reversible.
Stainless steel
Accessories
This product can be installed reversible.
Apply

Care products for your CLASSIC Pro 6 S-IF

Frequently asked questions

Kunnen roestvrij stalen spoeltafels roesten?

Roestvrij staal blijft zoals het is: bestendig en roestvrij. Dit is te danken aan de passieve deklaag, die zich voortdurend regenereert. U moet uw roestvrij stalen spoeltafel grondig schoonmaken om ervoor te zorgen dat hij jarenlang blijft glanzen. Het is bijzonder belangrijk om alle vuil en kalkaanslag te verwijderen. Uw spoeltafel zal echter niet goed reageren op schoonmaakmiddelen die chloor of zoutzuur bevatten. Sterke natriumchlorideoplossingen die een te lange inwerkingsperiode nodig hebben, zijn ook uit den boze. Maar wat als u een paar kleine rood-oranje vlekken op uw roestvrij stalen spoeltafel hebt opgemerkt? Als roestvrij staal in contact komt met roestige objecten, zoals goedkoop, onbeschermd staal, kan de roest zich naar uw spoeltafel verplaatsen. Dit is niets om u zorgen over te maken. Met een vochtige spons en een speciaal roestvrij stalen schoonmaakmiddel veegt u de roest in één keer weg, waardoor uw spoeltafel weer brandschoon zal zijn.

Wat veroorzaakt kleine vlekken op het oppervlak van een roestvrij stalen spoeltafel?

Zelfs pronkstukken zoals onze roestvrij stalen spoeltafels krijgen soms kleine vlekken op hun oppervlak. Dit is meestal te wijten aan kalkaanslag veroorzaakt door water. Deze kalkaanslag houdt ervan om vuildeeltjes te verzamelen, zodat u kleine vlekken op uw anders fonkelende spoeltafel zult opmerken. Een andere boosdoener zijn kleine ijzer- en roestdeeltjes uit de waterleidingen. Die lijken sporen van roest achter te laten op uw roestvrij stalen spoeltafel. U kunt dit allemaal echter in een mum van tijd onder controle krijgen. Onzuiverheden en sporen van kalk kunnen met een vochtige doek in een handomdraai worden verwijderd. Als u moeite heeft met het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag, is het tijd om een speciaal schoonmaakmiddel te proberen. Als dat gedaan is, ziet uw roestvrij stalen spoeltafel er weer uit zoals u hem zich herinnert: sprankelend schoon.

Hoe kan ik voorkomen dat er zich kleine vlekken vormen in mijn roestvrij stalen spoeltafel?

Zo\'n stralende glans vereist een beetje schoonmaakmiddel. Het kost niet veel moeite, maar het moet vaak worden gedaan. Dus als u kleine vlekken op uw roestvrij stalen spoeltafel wilt vermijden, wrijf hem dan na elk gebruik droog. U hoeft niet hard te schrobben. Na het spoelen veegt u hem gewoon af met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Daarna droogt u hem af: klaar! Als u toch een ongewenste vlek ziet, gebruik dan een ontkalkend schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor roestvrij staal. Samen met een geschikte roestvrij stalen reinigingsspons zal het oppervlak zo vlekkeloos schoon zijn dat u zich zult afvragen waar die vlekken zo snel naartoe zijn.

Waarom vertoont mijn nieuwe roestvrij stalen spoeltafel al na enkele weken krassporen?

Gloednieuw, maar nu al een paar kleine krasjes: uw roestvrij stalen spoeltafel zal hier in het begin een beetje gevoelig voor zijn. Er is echter geen reden om ongerust te zijn. Dit is volkomen normaal, zelfs met ons roestvrij staal van topkwaliteit. Wacht maar af: na een paar dagen zult u merken dat veel van de kleine krasjes weer verdwenen zijn. Wat is er gebeurd? De krasjes zijn niet in het niets verdwenen, maar sluiten zich langzaam, dankzij het effect van zuurstof. Hierdoor wordt de passieve deklaag voortdurend vernieuwd. Zo herstelt de roestvrij stalen spoeltafel in uw keuken zichzelf. Een goede verzorging van uw spoeltafel begint binnen enkele weken haar vruchten af te werpen, dus gebruik regelmatig verzorgingsproducten en een spons. Hoe meer aandacht u aan uw spoeltafel geeft, hoe krasbestendiger hij zal worden.

Zijn de gaten voor mengkranen al geslagen of in de spoeltafels geboord?

We dragen ons steentje bij om ervoor te zorgen dat u volledig uitgerust bent, dus onze roestvrij stalen en keramische spoeltafels zijn voorzien van een uitgeslagen kraangat. Dit betekent dat u geen extra werk hoeft te doen voor de installatie. Silgranit spoeltafels worden vanaf de onderkant gefreesd. U hoeft alleen maar door de voorgefreesde gaten te kloppen. Hoe het uit te voeren: plaats eerst de spoeltafel in een stabiele drager. Neem nu een drevel en plaats die in het midden van de markering. Gebruik een hamer om de gaten voor de mengkraan, de afwasmiddeldispenser en de pop up control te maken, zonder kracht uit te oefenen op de drevel zelf. Sla dan voorzichtig de rest van de Silgranit stukken uit hun gemarkeerde gaten. Haal nu een vijl en vijl het gat tot de juiste grootte. Het kan nodig zijn om dit te doen als het gat de grootte heeft van het voorbereidende frezen. Nu valt er nog maar één ding te doen: uw mengkraan installeren en u bent vertrokken.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held in uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen. Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.

More products for the CLASSIC Pro