Back to overview
PALONA 6

PALONA 6

  • Puristic design for contemporary kitchen worlds
  • Low-profile rim design
  • Spacious, deep single bowl with continous tap ledge
  • Chopping board made of solid beech with two stable positioning options for flexible working, optional available
  • Elegant and hygienic: the covered C-overflow™
  • For the 60-cm base cabinet
  • InFino™ drain system – gracefully integrated and easy-care

How does your PALONA 6 look like?

Article Image
Item no. 524738
Ceramic
To the configured product

Frequently asked questions

Wat maakt een keramische spoeltafel speciaal?

Ze vormen de ultieme synthese van natuur en design, want we maken onze keramische spoeltafels van natuurlijke grondstoffen. Dat betekent dat elke spoeltafel een uniek stuk is - ook de uwe. Elke keer dat u ermee in contact komt, ziet u dat aan de uitstraling. Delicate vormen, smaakvolle accenten en volle kleuren bekoren niet alleen het oog, maar brengen ook magie in het hart van uw keuken. Dat is vooral te danken aan de deskundigheid en de zorg van onze medewerkers. Ze creëren altijd spoeltafels die aan de hoogste eisen voldoen, met geduld en precisie. Het natuurlijke karakter van keramische spoeltafels geeft ze bepaalde toleranties die we nauwgezet opvolgen en controleren.

Hoe robuust is een keramische spoeltafel?

Snijden, hakken en verwarmen: het kan er echt heet aan toegaan in uw keuken. En dat zijn precies de momenten waarop uw keramische spoeltafel toont wat hij kan. De hoogwaardige afwerking zorgt ervoor dat hij elke uitdaging aankan, dankzij het harde en robuuste oppervlak dat uw spoeltafel kras- en snijbestendig maakt. Bovendien is hij schokbestendig. U moet dat echter niet als een uitnodiging opvatten om hem ruw te behandelen. Uitzonderlijk grote en zware voorwerpen mogen niet van een hoogte op het oppervlak vallen. Dat zou zelfs op deze robuuste spoeltafel sporen nalaten.

Zijn keramische spoeltafels makkelijk te reinigen?

Wanneer groenten, vlees en fruit allemaal het ergste hebben gedaan op de keramische spoeltafel, zou je verwachten dat er zoiets als een ramp gebeurd is. Maar u hoeft zich daarover met uw keramische spoeltafel geen zorgen te maken. Het gladde en volledig doorlopende oppervlak zorgt ervoor dat er zich geen vuil op kan nestelen. Bovendien is elke vervuiling die zichtbaar is na lange kooksessies gemakkelijk aan te pakken. Neem gewoon een zachte spons, een beetje afwasmiddel en warm water en veeg het weg. Daarna is een microvezeldoek het beste om het droog te wrijven. Blijf echter ver weg van schuurmiddelen, staalborstels en agressieve schoonmaakmiddelen met chloor. Uw keramische spoeltafel zal die producten niet appreciëren.

Wat gebeurt er als zuren of basen in contact komen met de keramische spoeltafel?

U zult dingen niet slechts half willen doen als het gaat om het schoonmaken van uw huis. Als u uw ruimte brandschoon wilt krijgen, van uw woonkamer tot uw keuken, dan gaat u gebruik maken van schoonmaakmiddelen - standaard huishoudelijke schoonmaakmiddelen, alkalische en zure oplossingen. Uw keramische spoeltafel is behoorlijk vergevingsgezind. Als er per ongeluk zuren of basen in de spoeltafel terechtkomen, kunt u gewoon doorgaan met uw schoonmaakbeurt. Onze spoeltafels zijn immers bestand tegen deze stoffen.

Zijn keramische spoeltafels hittebestendig?

Als u ooit een kokend hete pot pasta van het fornuis heeft moeten halen, dan heeft u zich vast en zeker afgevraagd: \"Wel, waar kan ik dit neerzetten?\" Uw keramische spoeltafel biedt veel ruimte voor dergelijke situaties. Hij is immers uiterst hittebestendig, zodat hoge temperaturen hem niet kunnen beschadigen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verkleuring of verbleking. Sissende pannen en hete potten tot 280 graden kunnen gewoon van het fornuis worden gehaald en direct in de spoeltafel worden geplaatst.

Zijn keramische spoeltafels voedselveilig?

Onze keramische spoeltafels zijn niet alleen ideaal voor de dagelijkse afwas, maar bieden ook ruimte om tomaten, vlees en knoflook te hakken. Het materiaal maakt van de spoeltafel de ideale plek voor voedsel. Het gladde, niet-poreuze oppervlak voorkomt dat voedselresten vast komen te zitten. Lichte vervuiling door snijden, bakken of koken op aangrenzende apparaten is eenvoudig te verhelpen. De spatjes kunnen nog sneller worden verwijderd dan ze erop kwamen: met een zachte spons, een beetje afwasmiddel en warm water. Dat betekent geen onaangename geuren of verkleuringen in uw spoeltafel.

Kunnen de kleuren van een keramische spoeltafel in de loop van de tijd veranderen?

Onze keramische spoeltafels zijn kleurvast. Dat betekent dat u uw spoeltafel in een heldere ruimte of voor een raam kunt plaatsen. Direct zonlicht vormt geen enkel probleem, dus uw spoeltafel behoudt nog jarenlang de kleur van bij de aankoop. Ook zal het standaard huishoudelijk gebruik van uw spoeltafel de kleur niet veranderen. Als uw spoeltafel veel gebruikt wordt, kan er na verloop van tijd lichte kalkaanslag ontstaan. In combinatie met voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn kan dit een lichte verkleuring veroorzaken. Maar u hoeft niet in paniek te raken: u kunt het probleem in een paar minuten oplossen. Gebruik in dit geval azijnconcentraat of een professioneel biologisch schoonmaakmiddel zoals onze BLANCO ANTIKALK. U zult al snel merken dat u zich zorgen maakte om niets.

Wat is PuraPlus?

PuraPlus is een speciale deklaag voor onze keramische spoeltafels. Het heeft niet alleen een geweldige naam, maar het maakt het leven in de keuken ook veel gemakkelijker. De afdichtende werking geeft uw spoeltafel een fijnmazig, ononderbroken oppervlak dat ervoor zorgt dat het water er gewoon afvloeit. Dit beschermt haar tegen kalkaanslag, terwijl onzuiverheden nauwelijks kans maken om zich daar te nestelen. Voor u betekent dit een spoeltafel die u elke dag in een paar stappen kunt schoonmaken.

Hoe moet ik mijn keramische spoeltafel schoonmaken?

Als tijdrovende schoonmaakmarathons echt niet uw ding zijn, ga dan maar rustig zitten: uw keramische spoeltafel is zeer onderhoudsvriendelijk. Gebruik gewoon wat warm water en afwasmiddel op een zachte spons en als u daarmee elke dag uw keuken schoonmaakt, blijft ze goed onderhouden. Kalkaanslag kunt u het best vermijden door uw spoeltafel daarna met een microvezeldoek droog te wrijven. Als u hardnekkig vuil vindt op uw anders vlekkeloos schone spoeltafel, kunt u het best kiezen voor een professioneel schoonmaakmiddel. Met de BLANCO PuraPlus Liquid kunt u de werkbladen die een extra inspanning vragen, vooraf reinigen. Dit schoonmaakmiddel verwijdert kalkaanslag en metaalslijtage, zonder al te belastend te zijn. Snel en eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat het water vlot van uw spoeltafel blijft wegspoelen, is het de moeite waard om een verzorgingsproduct als BLANCO CeraCare te gebruiken, dat het oppervlak zowel reinigt als voedt. Hierdoor wordt het oppervlak van uw spoeltafel opnieuw afgedicht. Vermijd schuurmiddelen, agressieve schoonmaakproducten en krassende borstels of stalen sponzen. Die zullen de onaangetaste oppervlakken beschadigen. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat de spoeltafel zijn mooie glans verliest.

Zijn de gaten voor mengkranen al geslagen of in de spoeltafels geboord?

We dragen ons steentje bij om ervoor te zorgen dat u volledig uitgerust bent, dus onze roestvrij stalen en keramische spoeltafels zijn voorzien van een uitgeslagen kraangat. Dit betekent dat u geen extra werk hoeft te doen voor de installatie. Silgranit spoeltafels worden vanaf de onderkant gefreesd. U hoeft alleen maar door de voorgefreesde gaten te kloppen. Hoe het uit te voeren: plaats eerst de spoeltafel in een stabiele drager. Neem nu een drevel en plaats die in het midden van de markering. Gebruik een hamer om de gaten voor de mengkraan, de afwasmiddeldispenser en de pop up control te maken, zonder kracht op de drevel zelf uit te oefenen. Sla dan voorzichtig de rest van de Silgranit stukken uit hun gemarkeerde gaten. Haal nu een vijl en vijl het gat tot de juiste grootte. Het kan nodig zijn om dit te doen als het gat de grootte heeft van het voorbereidende frezen. Nu valt er nog maar één ding te doen: uw mengkraan installeren en u bent vertrokken.

Wat is de eenvoudigste manier om vlekken uit donkere spoeltafels te verwijderen?

Melkachtige vlekken kunnen al snel op uw stijlvolle donkere spoeltafel verschijnen. Die worden veroorzaakt door kalkaanslag, die van plaats tot plaats en afhankelijk van de toestand van uw waterleidingen enorm kan variëren. Dergelijke vlekken nemen ook afzettingen op van substanties als thee of koffie en zijn dus verantwoordelijk voor verkleuring. Maar dit is allemaal niet zo erg als het klinkt. Gelukkig kan BLANCO ANTIKALK, een klein beetje schoonmaakmiddel op basis van azijn of verdund citroenzuur en warm water u te hulp schieten. De kalk zal oplossen als u uw keukenspoeltafel grondig reinigt met deze producten. Als u niet voortdurend met vlekken te maken wilt hebben, droog uw spoeltafel dan af met een microvezeldoekje na elk gebruik. Door dit te doen wordt eerst en vooral de kalkaanslag zelf voorkomen.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held in uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen. Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.