Back to overview
PLEON 6

PLEON 6

  • Timelessly elegant, straight-lined design in concrete-style - Authentic concrete look with individual colour gradient
  • Single bowl with maximum volume thanks to particularly deep bowl
  • Continuous, generous tap ledge and low-profile rim
  • Easy to clean, flowing transition from the sink's rim to the tap ledge
  • Elegant and hygienic: the covered C-overflow™
  • InFino™ drain system – gracefully integrated and easy-care

How does your PLEON 6 look like?

Article Image
Item no. 525305
SILGRANIT™
To the configured product

Frequently asked questions

Waar is Silgranit PuraDur van gemaakt?

Onze granieten spoeltafels bestaan uit Silgranit PuraDur, een composietmateriaal dat voor 80% uit natuurlijk graniet bestaat. Dit zie je niet alleen met je ogen, maar voel je ook als je het aanraakt. Onze Silgranit spoeltafels voelen heerlijk steenachtig aan en zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen. PuraDur fungeert immers als een hygiënische beschermingsformule die zorgt voor een zeer comfortabel onderhoud. Bovendien is het materiaal zeer resistent. U wilt vrijheid hebben in uw keuken, of u nu kookt met tomaten, aardbeien, citroensap of wortelen. Uw spoeltafel is ondoordringbaar voor wat er ook in terechtkomt, en laat eenvoudigweg geen afzettingen of verkleuringen toe. Dit maakt van uw Silgranit spoeltafel een optimale synthese van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht.

Is Silgranit PuraDur hittebestendig?

Soms kan het er echt heet aan toegaan in uw keuken. Uw Silgranit spoeltafel doet dan graag mee. Silgranit is immers hittebestendig tot 280 °C, zodat u zonder problemen warme potten en pannen direct in de spoeltafel kunt zetten. Hij kan zijn koelte bewaren en de warmte opnemen. Bovendien zal hij niet verkleuren. Bleken is ook uitgesloten.

Hoe bestendig is Silgranit PuraDur?

Silgranit PuraDur bestaat voor 80 % uit graniet. In de praktijk betekent dit geen krassen, geen scheuren en geen barsten. Kortom, uw spoeltafel is uiterst bestendig. Zo kunt u uw potten, pannen en borden neerzetten waar u maar wilt in uw keuken. U kunt ook rode wijn, sinaasappelsap, warme koffie of bietensap naar hartenlust laten rondspatten. Wij garanderen dat dat voor uw Silgranit granieten spoeltafel absoluut geen probleem zal zijn.

Loopt Silgranit PuraDur gevaar als hij in contact komt met voedsel?

Als je in de keuken staat, gaat het om leven, eten en plezier. Olie kan op de kraan spatten of er kan af en toe een stukje vlees in de spoeltafel terechtkomen. Dit is niets om u zorgen over te maken. Uw Silgranit spoeltafel is er graag bij. Silgranit PuraDur heeft een afweerschild om u en uw voedsel te beschermen tegen vuil en bacteriën. Dat is te danken aan de unieke, gepatenteerde hygiënische beschermingsformule, die een antibacteriële werking heeft. Dit is wetenschappelijk bewezen: tests tonen aan dat deze hygiënische bescherming de opbouw van de betreffende bacteriën met wel 98 % heeft verminderd. Dit maakt hakken, koken en eten in uw keuken hygiënisch veilig.

Hoe maakt u Silgranit PuraDur oppervlakken schoon?

Het versnijden van bieten, het hakken van uien of het schillen van appels: als u keukentaken uitvoert, kan het het soms eens misgaan. Maar uw Silgranit spoeltafel kan dat perfect aan. Het geheim ervan is het fijnmazige, ononderbroken oppervlak, waardoor het vuil praktisch niet blijft plakken en het water gewoon wegvloeit. Dit beschermt de spoeltafel tegen kalkaanslag en vervuiling. Maar als er op een bepaald punt toch een vreemde vlek opduikt, neem dan gewoon een schuursponsje en een beetje afwasmiddel en water. Uw Silgranit spoeltafel is met één veeg weer schoon. Bij hardnekkige vervuiling kunt u best een professioneel schoonmaakmiddel gebruiken, zoals ons BLANCO AKTIV-poeder.

Kunnen Silgranit granieten spoeltafels in de loop van de tijd van kleur veranderen?

Vers fruit, groenten en jaren van stralende zonneschijn geven de oppervlakken van uw spoeltafel veel uitdagingen naarmate de tijd vordert. Maar ze staan daar volledig onverschillig tegenover. Onze Silgranit spoeltafels zijn immers zo solide als een rots. Ononderbroken. Het materiaal is gehouwen uit een enkel stuk graniet, zodat het bij normaal gebruik en met een beetje zorg niet verkleurt of vervaagt.

Wat veroorzaakt donkere vlekken op Silgranit granieten spoeltafels?

Onze Silgranit spoeltafels zijn normaal gesproken bestand tegen hete pannen tot 140 graden en zeer hard water. Maar als je bijvoorbeeld een pot over de afvoer zou schuiven, kan dat slijtage veroorzaken. Dit komt omdat Silgranit een fijnmazig oppervlak heeft dat harder is dan metaal, wat op lichte spoeltafels donkere vlekken creëert. Dit is echter geen reden tot bezorgdheid. U kunt uw spoeltafel gewoon schoonmaken met een spons en een beetje afwasmiddel en warm water. En zo wordt het opnieuw het keukenjuweel dat u kent en liefhebt.

Hoe kan ik metalen sporen (bv. van potten) uit mijn Silgranit spoeltafel verwijderen?

Robuust en kleurvast: deze kwaliteiten definiëren uw Silgranit spoeltafel. Dit maakt alle kleine donkere strepen die op uw oppervlakken verschijnen des te opvallender. Die zijn waarschijnlijk veroorzaakt door potten. Maar u hoeft niet in paniek te raken. U kunt zulke tekenen van slijtage in één beweging verwijderen: Uw spoeltafel is immers niet alleen robuust, maar ook uiterst eenvoudig te reinigen. Gebruik gewoon de ruwe kant van uw spons, bevochtig ze met een beetje warm water en veeg ze over de vuile zone. Voilà! Uw spoeltafel zal weer zijn stralende zelf zijn.

Kunnen er verkleuringen of vlekken verschijnen op Silgranit PuraDur?

Dagelijks gebruik van uw Silgranit spoeltafel kan ertoe leiden dat er een vreemde vlek verschijnt. Als er zich bijvoorbeeld kalkafzettingen hebben gevormd op uw spoeltafel, kunnen die gemakkelijk gemorste koffie, thee of rode wijn absorberen. Het gevolg kan zijn dat u een lichte verkleuring ziet. Als u echter regelmatig voor uw spoeltafel zorgt, zal dit geen probleem zijn. U hoeft geen zware schoonmaak te organiseren om dat op te lossen. Immers, als materiaal is Silgranit PuraDur uiterst eenvoudig te reinigen. Een beetje schoonmaakmiddel met een schuursponsje is alles wat uw spoeltafel nodig heeft om in een paar eenvoudige stappen enkele vlekken te laten verdwijnen. Dan moet u uw spoeltafel alleen nog maar met water afspoelen en hem even droogwrijven, en hij zal weer sprankelend schoon zijn.

Hoe kan ik kalk uit mijn Silgranit spoeltafel verwijderen?

Kalk kan een hardnekkig probleem zijn, afhankelijk van waar u woont en de staat van uw waterleidingen. Watervlekken kunnen plotseling verschijnen en afbreuk doen aan de schoonheid van uw keuken. Maar het komt er eigenlijk op neer dat het schoonmaken van uw Silgranit spoeltafel geen groot probleem is. Om het weer in orde te brengen, heeft u een professioneel ontkalkingsmiddel nodig, een in de handel verkrijgbaar krachtig reinigingsmiddel of azijnconcentraat, samen met warm water dat niet koeler is dan 60 °C. Breng de oplossing aan op de vlekken en laat ze minstens 2 uur intrekken (of laat er gewoon een nacht overgaan). Was vervolgens grondig de spoeltafel, maak hem schoon met een spons en wrijf hem ten slotte droog.

Zijn de gaten voor mengkranen al geslagen of in de spoeltafels geboord?

We dragen ons steentje bij om ervoor te zorgen dat u volledig uitgerust bent, dus onze roestvrijstalen en keramische spoeltafels zijn voorzien van een uitgeslagen kraangat. Dit betekent dat u geen extra werk hoeft te doen voor de installatie. Silgranit spoeltafels worden vanaf de onderkant gefreesd. U hoeft alleen maar door de voorgefreesde gaten te kloppen. Hoe doe je dat: plaats eerst de spoeltafel in een stabiele drager. Neem nu een drevel en plaats die in het midden van de markering. Gebruik een hamer om de gaten voor de mengkraan, de afwasmiddeldispenser en de pop up control te maken, zonder kracht uit te oefenen op de drevel zelf. Sla dan voorzichtig de rest van de Silgranit stukken uit hun gemarkeerde gaten. Haal nu een vijl en vijl het gat tot de juiste grootte. Het kan nodig zijn om dit te doen als het gat de grootte heeft van het voorbereidende frezen. Nu valt er nog maar één ding te doen: uw mengkraan installeren en u bent vertrokken.

Wat is de eenvoudigste manier om vlekken uit donkere spoeltafels te verwijderen?

Melkachtige vlekken kunnen al snel op uw stijlvolle donkere spoeltafel verschijnen. Die worden veroorzaakt door kalkaanslag, die van plaats tot plaats en afhankelijk van de toestand van uw waterleidingen enorm kan variëren. Dergelijke vlekken nemen ook afzettingen op van substanties als thee of koffie en zijn dus verantwoordelijk voor verkleuring. Maar dit is allemaal niet zo erg als het klinkt. Gelukkig kan BLANCO ANTIKALK, een klein beetje schoonmaakmiddel op basis van azijn of verdund citroenzuur en warm water u te hulp schieten. De kalk zal oplossen als u uw keukenspoeltafel grondig reinigt met deze producten. Als u niet voortdurend met vlekken te maken wilt hebben, droog uw spoeltafel dan af met een microvezeldoekje na elk gebruik. Door dit te doen wordt eerst en vooral de kalkaanslag zelf voorkomen.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held in uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen. Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.

More products for the PLEON