Afvalsorteersystemen

De ondergewaardeerde dagelijkse keukenhelden

Recyclage met BLANCO afvalscheidingssystemen

Je hebt je boodschappen voor het komende weekend gedaan en je staat nu te midden van je keuken met zakken vol producten. Bedenk dit vertrouwde scenario bij het ontwerp van uw keuken, en je zult al snel beseffen hoe belangrijk het is om een goed georganiseerde keuken te hebben. Als je je eten in de voorraadkast of koelkast opbergt, zie je vast en zeker iets dat je moet weggooien. Gemiddeld produceren huishoudens in Duitsland 462 kg afval per jaar, dat moet worden ingezameld, gesorteerd en weggegooid, idealiter in een BLANCO afvalsysteem.

Na het winkelen kan het moeilijk zijn om afval te vermijden

Afval is moeilijk te vermijden

Als je niet het geluk hebt om je boodschappen op een wekelijkse markt te kunnen kopen, dan zul je ook de verpakkingen, tassen en glazen moeten scheiden voor de recyclage. Natuurlijk verschilt de afvalscheiding van streek tot streek. Toch zijn we allemaal verantwoordelijk voor de sortering van ons afval, en veel mensen denken er inderdaad over na hoe ze manieren kunnen vinden om het afval te verminderen door verschillende vuilnisbakken te gebruiken.

Recyclage met BLANCO afvalscheidingssystemen

Recyclage beschermt het milieu

Helaas kan niemand van ons zonder een afvalsysteem, hoeveel of hoe weinig afval men ook verzamelt in de keuken. Goed georganiseerde afvalscheiding betekent dat de verschillende materialen kunnen worden gerecycleerd als waardevolle grondstoffen en kunnen worden teruggevoerd naar een kringloop die ons milieu beschermt en tegelijkertijd de kosten van afvalverwijdering aanzienlijk vermindert.

Efficiënte keukens hebben behoefte aan afvalscheiding

Er is een ruime keuze aan afvalsystemen voor keukens. En dat is maar goed ook, want elk huishouden is anders, dus je afvalscheidingssysteem moet geschikt zijn voor jouw keuken. Voor gewoon restafval en organisch afval wil je het liefst een ruimte in de buurt van je spoeltafel, want daar worden de meeste restanten geproduceerd, of dat nu gebeurt tijdens de bereiding van een maaltijd of tijdens de afwas. Een afvalscheidingssysteem biedt flexibele scheidingswanden, zodat je waardevolle materialen afzonderlijk kunt verzamelen.

Om ervoor te zorgen dat je mooie keuken een aangename plek blijft, verdwijnt de vuilnisbak elegant in een onderkast achter de keukendeuren. Het maakt dus niet uit of je deuren met scharnieren, uittrekbare voorpanelen of laden in je keuken hebt, want er zijn verschillende scheidingssystemen voor elk installatietype.

Een afvalysteem voor organisch afval kan zelfs naast de snijplank op het werkblad worden voorzien. Wie thuis veel kookt, kan je immers alles vertellen over hoe voedselafval overal op de keukenvloer kan terechtkomen. Daarom bevinden komkommerschillen en meloenzaden zich best al zo kort mogelijk bij de opvangbak vooraleer ernaartoe te worden gebracht.

De afvalsorteersystemen van BLANCO onderscheiden zich door hun kwaliteit en eenvoudige bediening.

Wie haalt de afvalzak eruit?

In het drukke dagelijkse leven in een familiekeuken raakt de vuilnisbak al snel tot de rand gevuld en rijst vervolgens de vraag: wie haalt de afvalzak eruit? Dankzij de stevige ergonomische handgrepen op de vuilnisbakken kun je deze taak zonder problemen aan kinderen toevertrouwen. De afvalscheidingssystemen hebben bijna naadloze overgangen en zijn gemaakt voor iedereen die ervan houdt dat het design behind-the-scenes net zo strak is als de façade. Dus er blijft niets meer op de rand liggen. In combinatie met het makkelijk te reinigen oppervlak van de vuilnisbak en de goede afwerking zorgt dit ervoor dat je afvalscheidingssysteem lange tijd in goede staat blijft, terwijl de hygiëne en netheid in de keuken gegarandeerd blijven.