Welkom bij BLANCO

BLANCO in profiel

Oberderdingen hoofdzetel - tijdens de avond

BLANCO biedt systeemoplossingen voor de waterzone in de particuliere huishoudelijke keuken. Daarbij staat de BLANCO UNIT synoniem voor systemen die qua functie en design op elkaar zijn afgestemd, bestaande uit spoelbakken, high-end mengkranen, waterveredeling met koolzuurgas, filtratie, koeling, kokend heet water met een druk op de knop en alsook aanvullende accessoires en afval- en onderkastorganisatie. Het brede scala aan functies en de verscheidenheid aan designs, kleuren en materialen bieden handelaars en keukenplanners flexibele ontwerpmogelijkheden en consumenten een ruime keuze voor elke individuele smaak.

Het bedrijf werd in 1925 opgericht en is nu een internationaal gevestigd topmerk voor de waterzone in de keuken. Met dochterondernemingen in Europa, Noord-Amerika en APAC en verscheidene handelspartners is het merk BLANCO in ongeveer 100 landen vertegenwoordigd en biedt het een portfolio dat perfect is afgestemd op de behoeften van de consument. Naast de hoofdvestiging in Oberderdingen in Baden-Württemberg (Duitsland) bevinden zich verschillende productie- en logistieke locaties in het zuidwesten van Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, de VS, Canada, Australië en China.

De BLANCO Group realiseerde in 2023 een geconsolideerde jaaromzet van 413 miljoen euro en had aan het einde van het jaar wereldwijd 1.544 medewerkers (voltijds) in dienst, van wie 1.038 in Duitsland en 506 in de internationale vestigingen.

BLANCO werd in 1925 opgericht door Heinrich BLANC en maakt nu deel uit van de BLANC & FISCHER familieholding. BLANCO werd al meermaals bekroond als werkgever.www.blanco.com