Onze filosofie

Visie

BLANCO-logo tegen een hemel met wolkjes

We willen onze klanten tevreden stellen met innovatieve systeemoplossingen voor spoeltafelcentra waarbij een professioneel design, topkwaliteit en grote voordelen voor de gebruiker centraal staan.We willen de meest aantrekkelijke en geprefereerde leverancier zijn en een internationaal toonaangevende marktpositie bereiken door uitmuntendheid en betrouwbaarheid, in het bijzonder als het gaat om klantenservice.We willen betrokken, getalenteerde medewerkers aantrekken die op een verantwoorde en waardegerichte manier met onze partners kunnen samenwerken.We willen een winstgevende groei en duurzame stabiliteit voor het bedrijf realiseren.

Duurzaamheid is belangrijk voor ons

Alle aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen en dus van duurzaamheid zijn een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van BLANCO. Verantwoordelijkheid, of het nu gaat om onze medewerkers, klanten of partners, onze omgeving en de maatschappij in het algemeen, maakt deel uit van deze aanpak bij BLANCO, en stuurt dagelijks ons handelen en denken.

Individuele verantwoordelijkheid
Een van de typische kenmerken van het werken bij BLANCO is dat medewerkers veel ruimte krijgen voor eigen verantwoordelijkheid, omdat we veel vertrouwen in hen stellen. Deze vrijheid gaat echter hand in hand met de verwachting dat iedere werknemer de persoonlijke verantwoordelijkheid op zich neemt om deze ruimte in het belang van de onderneming optimaal te benutten. De tevredenheid van de medewerkers en de aantrekkelijkheid van BLANCO als werkgever zijn grotendeels gebaseerd op deze koppeling van de waarden vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Collectieve verantwoordelijkheid
Bedrijven hebben een bijzondere verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving. BLANCO juicht deze verantwoordelijkheid toe en leeft ze op een groot aantal manieren na. Als familiebedrijf heeft BLANCO van het begin af aan duurzaamheid en de waardering van waarden hoog in het vaandel gedragen. Zo publiceert BLANCO sinds 2008 om de twee jaar een duurzaamheidsverslag en zet het zich in voor het respecteren van ethische bedrijfsprincipes.

Het bedrijf in één oogopslag

Omzet 2019

395 miljoen euro (in 2018: 394 miljoen)

Personeel

BLANCO heeft wereldwijd ongeveer 1.515 mensen in dienst; BLANCO Benelux heeft 14 medewerkers.

Productgroepen

Het bedrijf is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van systeemoplossingen voor huishoudelijke keukens.
- Spoelbakken van roestvrij staal, SILGRANIT en keramiek, met accessoires
- Keukenkranen
- Afvalsystemen

Markt

BLANCO heeft filialen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België (locatie voor België, Nederland en Luxemburg), Frankrijk, Groot-Brittannië, Oekraïne, Rusland, VS, Canada, China, Singapore, India en met partners in ongeveer 100 andere landen.

Productiesites

- Vier fabrieken in Duitsland
- Toronto/Canada,
- Istanbul/Turkije
- Most/Tsjechische Republiek

Shareholders

BLANCO is grotendeels in handen van de familieholding BLANC & FISCHER; 50% van de aandelen is in handen van respectievelijk de families Blanc en Fischer. De familie Heinz Blanc bezit 30,7%.

Management

Chief Executive Officer (CEO)
Frank Gfrörer

Chief Financial Officer (CFO)
Rüdiger Böhle

Chief Operating Officer (COO)
Andreas Ostermann von Roth

Oprichting

In 1925 door Heinrich Blanc