Onze filosofie

Visie

BLANCO-logo tegen een hemel met wolkjes

We willen onze klanten tevreden stellen met innovatieve systeemoplossingen voor spoeltafelcentra waarbij een professioneel design, topkwaliteit en grote voordelen voor de gebruiker centraal staan.We willen de meest aantrekkelijke en geprefereerde leverancier zijn en een internationaal toonaangevende marktpositie bereiken door uitmuntendheid en betrouwbaarheid, in het bijzonder als het gaat om klantenservice.We willen betrokken, getalenteerde medewerkers aantrekken die op een verantwoorde en waardegerichte manier met onze partners kunnen samenwerken.We willen een winstgevende groei en duurzame stabiliteit voor het bedrijf realiseren.

Duurzaamheid is belangrijk voor ons

Alle aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen en dus van duurzaamheid zijn een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van BLANCO. Verantwoordelijkheid, of het nu gaat om onze medewerkers, klanten of partners, onze omgeving en de maatschappij in het algemeen, maakt deel uit van deze aanpak bij BLANCO, en stuurt dagelijks ons handelen en denken.

Individuele verantwoordelijkheid
Een van de typische kenmerken van het werken bij BLANCO is dat medewerkers veel ruimte krijgen voor eigen verantwoordelijkheid, omdat we veel vertrouwen in hen stellen. Deze vrijheid gaat echter hand in hand met de verwachting dat iedere werknemer de persoonlijke verantwoordelijkheid op zich neemt om deze ruimte in het belang van de onderneming optimaal te benutten. De tevredenheid van de medewerkers en de aantrekkelijkheid van BLANCO als werkgever zijn grotendeels gebaseerd op deze koppeling van de waarden vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Collectieve verantwoordelijkheid
Bedrijven hebben een bijzondere verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving. BLANCO juicht deze verantwoordelijkheid toe en leeft ze op een groot aantal manieren na. Als familiebedrijf heeft BLANCO van het begin af aan duurzaamheid en de waardering van waarden hoog in het vaandel gedragen.

Arche Nova Logo

BLANCO werkt samen met de internationale organisatie arche noVa e.V.

Een essentieel onderdeel van de BLANCO-bedrijfsstrategie zijn onze vijf wereldwijde bedrijfswaarden: uitmuntendheid, betrouwbaarheid, samenwerking, competentie en verantwoordelijkheid. Ze dienen als maatstaf voor onze beslissingen, voor onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten en ook voor alles daarbuiten. BLANCO neemt bijvoorbeeld ook zijn verantwoordelijkheid op voor de samenleving. Als wereldwijd succesvolle specialist voor de watervoorziening in de keuken is het bedrijf zeer begaan met de hulp aan mensen in internationale crisisgebieden die moeilijk of geen toegang hebben tot drinkwater.

Daarom steunt de BLANCO-groep sinds 2019 een non-profitorganisatie die precies dat doet: arche noVa e.V. - Initiative für Menschen in Not (initiatief voor mensen in nood). De samenwerking met de humanitaire organisatie in Dresden is gericht op de bouw van mechanische waterpompen en de opleiding van de lokale bevolking om zelf pompen te onderhouden en te herstellen, wat de leefomstandigheden van de mensen daar aanzienlijk verbetert. "Water is levensnoodzakelijk. Arche noVa past zeer goed bij BLANCO, niet alleen vanwege de internationale oriëntatie. Ook de relatie met water en het bewuste gebruik van deze kostbare hulpbron verbindt ons", aldus Rüdiger Böhle, CFO van de BLANCO Group.

Water donor