Aanbevelingen voor keukenkranen

Hoe selecteer je de juiste mengkraan voor je keuken?

Vind de juiste BLANCO keukenmengkraan

Kies de juiste mengkraan voor je wateraansluiting

Als je een keuken aan het plannen bent, heb je ongetwijfeld veel vragen. Als je op zoek bent naar een nieuwe keukenmengkraan, moet je eerst nagaan wat voor soort wateraansluiting je hebt. Dit bepaalt welk type mengkraan je nodig hebt. Het meest voorkomende type is de hoge druk mengkraan, die via het hoekventiel aan de keukenwand is aangesloten op het centrale warmwatersysteem. Niet elk huis of appartement heeft echter een centrale verwarming. In dat geval heb je een speciale lage druk mengkraan nodig. Iedereen bij wie warm water uit een boiler in de spoeltafel stroomt, heeft een keukenmengkraan nodig die bestand is tegen de waterdruk van een lagedrukboiler. Als je dat eenmaal hebt uitgeklaard, is het tijd voor individuele beslissingen, en kun je beginnen nadenken over het soort mengkraan dat je wilt voor je keuken.

Hoe herken je een mengkraan van hoge kwaliteit?

Hoe herken ik een mengkraan van hoge kwaliteit?

Iedereen wil een uitstekende kwaliteit voor zijn keuken. Maar wat betekent dat eigenlijk voor een keukenmengkraan? Waar moet ik in het bijzonder op letten? In Duitsland is leidingwater waarschijnlijk het meest grondig geteste levensmiddel dat er bestaat. Het is absoluut rein en zuiver. En dus is het aan je mengkraan om er niets aan te veranderen. Dit betekent dat een kwaliteitsvolle keukenmengkraan niets aan het drinkwater mag doorgeven. Het testen van de waterhoudende materialen in de mengkraan is daarom van cruciaal belang. Daarom moet je gecertificeerde mengkranen van roestvrij staal of volledig vernikkeld koper kopen. Beide materialen zijn zeer duurzaam en robuust en vormen geen gevaar voor de gezondheid.

We zijn ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid als het gaat om de kanalisering van de belangrijkste levensmiddelen en daarom gebruiken we alleen gezondheidsvriendelijke materialen voor onze BLANCO mengkranen. Je kunt er zeker van zijn dat alle BLANCO mengkranen van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen worden gemaakt en in overleg met geselecteerde leveranciers en partners worden geproduceerd. Ze worden voortdurend gecontroleerd en vrijwillig aan een controle onderworpen en door onafhankelijke instituten goedgekeurd. Als je dit advies opvolgt en geen 'goedkope en vrolijke' keukenmengkranen koopt, dan hoef je je geen zorgen te maken over uitloging van metaal die de grenswaarden overschrijdt en jouw gezondheid aantast. Door aandacht te besteden aan dergelijke zaken kun je ook het andere probleem van ongeteste mengkranen vermijden, waar geen grenzen worden gesteld aan het gehalte aan stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals lood, nikkel, cadmium, arseen of weekmakers.

Bij de keuze van je spoeltafel moet je er daarom voor zorgen dat hij gecertificeerd is in overeenstemming met de drinkwatervoorschriften.

Kwaliteitsvolle keramische schijven maken BLANCO patronen bijzonder duurzaam.

Het hart van de mengkraan

Kwaliteitsvolle mengkranen onderscheiden zich door de eersteklas onderdelen die in de mengkraan zijn ingebouwd. Het patroon is hier een essentieel onderdeel van. Het moet goedgekeurd zijn voor gebruik van levensmiddelen, bestand zijn tegen corrosie en slijtvast. Patronen voor BLANCO keukenmengkranen zijn voorzien van kwaliteitsvolle keramische afsluitschijven en zijn daardoor buitengewoon duurzaam en drukbestendig.

De duurzaamheid van BLANCO hendels

Wat maakt BLANCO patronen speciaal: de keramische schijven waarin de juiste verhouding warm/koud water gemengd is bewegen niet wanneer de temperatuur ingesteld is, alleen maar wanneer de hendel omhoog wordt gezet. Dit verlengt hun levensduur.

Andere belangrijke onderdelen voor een betere kwaliteit

Flexibele aansluitslangen zijn inbegrepen in de waterhoudende delen van de mengkraan. Samen met het geteste materiaal draagt de flexibiliteit van de slang er in belangrijke mate toe bij dat de installatie snel en eenvoudig verloopt en dat de slijtvastheid van de slang wordt gewaarborgd.

Flexibele slangen van BLANCO
Flexibele slangen van BLANCO
Flexibele slangen van BLANCO
Kies de optimale keukenmengkraan van BLANCO voor jouw keuken

Welke keukenkraan heb je nodig?

Naast alle technische zaken is het eenvoudigweg aan jou voor de juiste keuze van de keukenkraan. Het hangt af van jouw keuken, jouw behoeften, jouw budget en jouw smaak.
Je bent al op de hoogte van de belangrijkste kenmerken. Nu is het aan jou om goed rond te kijken en verschillende keukenkranen met elkaar te vergelijken. En tot slot kun je op zoek gaan naar de kraan die je de beste ondersteuning biedt bij je dagelijkse keukentaken.

Keukenmengkranen van BLANCO