Uw mengkraan en spoeltafel schoonmaken: bereik een optimale keukenhygiëne

Correct schoongemaakte spoeltafels

U moet uw spoeltafel regelmatig en grondig schoonmaken om een optimale keukenhygiëne te verkrijgen. De spoeltafel is immers de plaats in de keuken die het vaakst in aanraking komt met voedsel. Hier kunt u ontdekken hoe u uw spoeltafel correct kunt schoonmaken, waar u op moet letten bij het schoonmaken van uw korfplug en hoe u de geurafsluiter op lange termijn schoon kunt houden. Zorg voor een optimale hygiëne in uw ruimte! U zult tegelijkertijd de levensduur van uw spoeltafel en mengkraan verlengen, omdat een correct onderhoud tot minder slijtagevlekken leidt.

Kalksporen voorkomen

Als u zich tijdens het schoonmaken veel werk wilt besparen, droogt u uw spoeltafel na elk gebruik af met een microvezeldoekje. Dit voorkomt dat waterdruppels op de spoeltafel verdampen en onaangename kalkaanslag veroorzaken. Vooral op een donker oppervlak kunnen dergelijke vlekken de totale look van uw spoeltafel aantasten. Afdrogen met een microvezeldoekje is efficiënt om dit probleem te voorkomen.

Huishoudelijke middelen tegen kalkaanslag

Als u toch kalkvlekken krijgt, kunnen beproefde huishoudelijke middelen zoals azijn of schoonmaakmiddelen met citroen helpen. Deze stoffen verwijderen kalkaanslag op een betrouwbare manier, zijn bij correct onderhoud makkelijk te gebruiken op uw spoeltafel en zijn biologisch afbreekbaar. Doe gewoon wat schoonmaakmiddel op de zachte kant van een spons en veeg het over het oppervlak van uw spoeltafel en mengkraan. Vermijd langdurig schrobben met de ruwe kant van uw spons. Spoel ten slotte de spoeltafel af met zuiver water en wrijf hem droog met een microvezeldoek.

De korfplug schoonmaken

Terwijl de spoeltafel en de mengkraan makkelijk te bereiken zijn, is het schoonmaken van de korfplug aan de afvoer en de geurafsluiting iets lastiger. Maar u hebt gewoon de juiste technologie nodig!

Om uw korfplug schoon te maken, warmt u 250 ml water in een waterkoker op. Breng tijdens het koken een theelepel vaatwaspoeder aan op de gesloten afvoer met de zeefinzet. Als het water licht afgekoeld is, giet het dan op het poeder en laat het mengsel inwerken voor ong. 30 seconden. Maak nu de zeefinzet en de rand van de afvoer schoon met een afwasborstel. Pas nu moet u de afvoer openen en het schoonmaakmiddel laten weglopen. Verwijder de zeefinzet en gebruik de afwasborstel om ook de gatopening van de afvoer schoon te maken. Vervang ten slotte de plug en spoel die met genoeg zuiver water af.

Nog een tip: Als u een gevoelige huid heeft, draag dan rubberen handschoenen om ze te beschermen tijdens het schoonmaken van de plug.

Speciale materialen schoonmaken

Bij het schoonmaken van spoeltafels gemaakt uit bepaalde materialen gelden speciale onderhoudsinstructies, vooral als er schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Op de volgende pagina's vindt u meer informatie over hoe u uw spoeltafel het beste kunt schoonmaken:

Roestvrijstalen spoeltafels schoonmaken

Roestvrijstalen spoeltafels schoonmaken

Lees hoe roestvrijstalen spoeltafels weer herstellen van krassen en hoe u dit proces kunt bevorderen. We vertellen u ook welke onderhoudsproducten uw roestvrijstalen spoeltafel weer doen glanzen.

Roestvrij staal schoonmaken
Keramische spoeltafels schoonmaken

Keramische spoeltafels schoonmaken

Wat kunt u doen om het waterbestendige effect van uw PuraPlus keramische spoeltafel te behouden? Ontdek het hier. We geven ook praktische tips voor de maandelijkse grondige schoonmaak.

Keramische spoeltafels schoonmaken
Metaalslijtage schoonmaken

Silgranit spoeltafels schoonmaken

Deze praktische gids vertelt u wat u kunt doen om hardnekkige vlekken op uw Silgranit spoeltafel te voorkomen. Onze tips tegen metaalslijtage zullen u ook helpen om lelijke strepen te verwijderen.

Silgranit spoeltafels schoonmaken
Mengkranen correct schoonmaken

Uw mengkraan schoonmaken

Lees hier hoe u kalkvlekken kunt voorkomen en uw mengkraan weer kunt laten glanzen. Wij adviseren u ook hoe u het beste uw ontluchtingssysteem in een zuurbad kunt schoonmaken.

Mengkranen schoonmaken