Keuken met stijl

Gekleurde spoeltafels leggen accenten

BLANCO ETAGON 6 in Silgranit Black Edition
BLANCO ZIA 6 S Silgranit alumetallic

Bij het ontwerpen van uw nieuwe keuken staat het u vrij om niet alleen aandacht te besteden aan de functionaliteit, maar ook aan het uitzicht. De keuze van de kleur van de spoeltafel speelt hierbij een belangrijke rol. Maak een statement met een gekleurde spoeltafel, perfect afgestemd op het werkblad en alle elementen in uw keuken. Hier leggen we uit hoe u de perfecte sfeer creëert dankzij de juiste kleurencombinatie.

Gekleurde spoeltafels: de perfectie van de globale indruk

In de wereld van interieurontwerp wordt kleur gezien als een bepalende factor om een aangename sfeer te creëren. Dit geldt natuurlijk ook voor uw keuken. Bij de keuze van het kleurenpallet dient u eerst uw hele huis in overweging te nemen. Kleurenexpert Axel Venn raadt aan om een kleuren-masterplan op te maken. Hiertoe selecteert u vier tot vijf kleurschakeringen die doorheen uw hele woning zullen lopen. Alleen maar simpel wit kan snel saai worden. Daarom kiest u best voor een combinatie met kleurrijke accenten. Vermijd te felle kleuren en laat u inspireren door de kleuren van de natuur, adviseert interieurarchitect Alice Buckley. Naast de keuze van de kleur speelt ook het materiaal een rol in uw kleurenconcept want het globale effect ervan hangt ook af van de lichtkwaliteit en de oppervlaktestructuur.

Het heeft een harmonieus effect als de kleur van de spoelbak past bij de kleuren in je keuken.

Contrast of harmonie:

Tips voor het kiezen van de kleur van werkblad en spoeltafel

U bent nog altijd niet zeker welke kleurencombinatie u het meeste aanspreekt? Verkiest u een monochrome look of zou u een spannend accent willen leggen met een gekleurde spoeltafel als contrast met het werkblad? Met de gecoördineerde kleuren van onze BLANCO-productfamilies helpen we u de juiste keuze te maken. U kunt een materiaal, oppervlak en kleur van spoeltafel kiezen dat/die past bij de kleur en textuur van uw werkblad – waaronder bepaalde mooie bruine tinten zoals Tartufo of Café. Volgens Prof. Dr. Axel Buether, kleur- en trend-researcher bij het Duitse Colour Centre in Wuppertal, is bruin de meest verrukkelijke kleur – en niet alleen voor wat betreft exotische luxevoedingsmiddelen zoals chocolade, koffie of kruiden zoals kaneel en muskaatnoot. ”Aromatische bruine tinten zijn ronduit verslavend. Je kunt een “feel-good”-sfeer creëren in eender welke ruimte die stimulerend, versterkend en natuurlijk is. Speciale kleuren zoals beton spelen in op de tijdsgeest, zijn een fascinerende blikvanger en uitermate geschikt voor Scandinavisch chic of een industriële stijl. De combinatie van roestvrij staal en gekleurde accenten is eveneens mogelijk. Spoeltafels zoals BLANCO SUBLINE in de SteelFrame-versie met hun cool frame van geborsteld roestvrij staal zijn een ware blikvanger in uw keuken.

Wit hoeft niet saai te zijn, met Steelframe wordt de spoelbak een eyecatcher!

Silgranit® of keramiek:

Het juiste materiaal voor uw gekleurde spoeltafel

Heeft u al beslist welke kleurencombinatie u wenst voor uw spoeltafel en werkblad? Dan kunt u in de volgende stap het juiste materiaal voor uw gekleurde spoeltafel kiezen. BLANCO biedt gekleurde spoeltafels aan die vervaardigd zijn uit hoogwaardig Silgranit en keramiek. Daar waar keramiek een traditioneel materiaal is dat al heel lang gebruikt wordt, is Silgranit een moderner composietmateriaal dat heel makkelijk te reinigen en resistent is.

Hier leggen we in meer detail uit welk materiaal het meest geschikt is voor uw spoeltafel.

De Silgranit spoelbak is robuust en onderhoudsvriendelijk.

De spoeltafel in Silgranit

 • Geliefd in de hele wereld wegens de exclusieve stijlen
 • Ons design-kleurenpalet zorgt voor een tijdloze uitstraling
 • Indrukwekkend veerkrachtig materiaal dat gelijke tred houdt met het moderne keukenleven
 • Met het onderhoudsvriendelijke oppervlak van Silgranit spaart u uren schrobben uit
 • Hygiene+Plus: Tests* bevestigen dat deze ingebouwde hygiënebescherming de groei van relevante keukenbacteriën met gemiddeld 98% vermindert

  * Tests uitgevoerd met bacteriële stammen ATCC 8739 en ATCC 6538 door een onafhankelijk laboratorium namens BLANCO, 2011.

Keramische spoelbakken kunnen ook in verschillende kleuren in uw keuken worden geïntegreerd.

De keramische spoeltafel

 • is robuust.
 • is bestand tegen hitte en koude.
 • heeft een duurzame glans.
 • is resistent.
 • stoot microben en bacteriën af.
 • is makkelijk te reinigen en te onderhouden.
 • verandert niet.

Of u nu kiest voor een gekleurde spoeltafel in keramiek of Silgranit, beide materialen zijn zeer geschikt om uw keuken met uw kleurconcept een heel persoonlijke uitstraling te geven. Ontdek hier hoe u uw keuken tot in het kleinste detail perfect kunt afwerken met het brede scala aan bijpassende BLANCO mengkranen voor uw gekleurde spoeltafel.