Keramische spoeltafels – een keukenjuweel

Uw keramische spoeltafel als werkplek

Met zijn glans, robuustheid en zelfvertrouwen is een keramische spoeltafel rotsvast als het gaat om familiefeesten: een echt keukenjuweel. Hij is bestand tegen vlekken, vuil en krassen, en zelfs kalk kan bijna niet blijven plakken.

Of u nu samen fruit fijnhakt, een babbeltje slaat, piekert over wat u in het weekend gaat koken of over school keuvelt, de keuken is een populaire plek om te verzamelen, te praten en een leuke tijd met elkaar door te brengen. Om zich goed te voelen. Als de tijd rijp is, worden de groenten snel vanuit de spoeltafel opgeruimd en wordt er afgewassen. Een snelle veeg met een zachte doek, en u bent klaar. Elke tomatensaus wordt in een handomdraai weggespoeld. Kruimels worden weggeveegd. Zo makkelijk gaat het met een keramische spoeltafel.

Keramiek:

  • is robuust
  • is bestand tegen hitte en koude
  • behoudt zijn uitstraling tijdens zijn hele levensduur
  • zorgt voor een constante resistentie
  • stoot ziektekiemen en bacteriën af
  • is makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk
  • blijft exact zoals het is

Dit maakt van keramiek het juiste materiaal voor uw spoeltafel

Uw badkuip is ervan gemaakt. Uw wastafel ook. Serviesgoed is gemaakt van dit materiaal en pannen hebben het als beschermlaag – keramiek wordt op veel verschillende plaatsen in uw huis gebruikt. De natuurlijke mix van klei en grondstoffen zoals kwarts of chamotte, volledig bedekt met mineralen, is wat het materiaal zo populair maakt. Wanneer deze combinatie warm wordt gestookt, ontwikkelt ze ongelooflijke eigenschappen.

Voedselveilig: keramiek laat niets door

Stoffen die zich hechten aan gebakken vlees. Of worden overgebracht van aluminiumfolie naar uw gebakken aardappel. Dat kan gebeuren. Maar maakt u zich geen zorgen: uw keramische spoeltafel is egoïstisch. Het houdt niets op. Noch smaak, noch geur. Geen enkel spoor. Uw keramische spoeltafel heeft een dicht oppervlak. U zou dagenlang fruit of groenten op de spoeltafel kunnen laten liggen. Het blijft exact zoals het is. Intact.

Robuust: kan omgaan met alle soorten

Oeps! Een kookpot glijdt uit je handen en valt in de spoelbak. Het is ons allemaal overkomen. Het is echt goed dat uw keramische spoeltafel nog robuuster is dan keramiek dat voor baden wordt gebruikt. BLANCO keramische spoeltafels zijn doorgaans bestand tegen lichtere schokken. Spoeltafel en serviesgoed komen er ongeschonden uit. Keramische spoeltafels zijn zeer robuust en gaan dus lang mee.

hygiënische keramische spoeltafel

Hygiënisch: afgedicht en geblokkeerd

Splash. Een eierschaal barst. Eiwit druppelt in de spoeltafel. In de commotie volgt een visfilet die op de snijplank lag. Geen probleem. Het oppervlak van de keramische spoeltafel is afstotend. Gestookt bij extreem hoge temperaturen van meer dan 1 200 graden wordt het materiaal tijdens de productie verdicht. Het laat niets door. Bacteriën maken geen kans om zich te vestigen en te groeien op de keramiek. Zure vruchtensappen of voedingskleurstoffen die bij het versnijden van citroenen naar buiten druppelen zullen de spoeltafel niet beschadigen. Geen verbleking en geen blijvende vlekken. Gewoon afspoelen en wegvegen. Uw keramische spoeltafel is weer schoon en sprankelend.

krasbestendige keramische spoeltafel

Krasbestendig: ondoordringbaar voor messen

Verdorie! U wordt even afgeleid door uw kind en het mes glijdt van de snijplank af. Toch wel goed dat het keramische oppervlak zo stevig is. Er gebeurde niets. Er zijn geen krassen zichtbaar. Maar wees alstublieft voorzichtig als u iets snijdt met een keramisch mes! Zulke messen zijn zelf zo hard dat ze de spoeltafel kunnen beschadigen.

onderhoudsvriendelijke Keramische spoeltafel

Onderhoudsvriendelijk: u heeft niet veel nodig

Wat als er wat bietensap in de spoeltafel is gedruppeld? Geen probleem. Dat is makkelijk opgelost. Een keramische spoeltafel heeft niet veel nodig. Gemorst sap, druppels rode wijn, weggegooide theezakjes – veeg mogelijke vervuiling gewoon weg met een zachte spons gedompeld in een beetje afwasmiddel. Voorzichtig afvegen, afspoelen met schoon water en drogen met een zachte microvezeldoek. Klaar. Keramiek behoudt decennialang zijn glans. Als u uw spoeltafel regelmatig onderhoudt. Onophoudelijk en consistent. En als u op veilig wilt spelen wanneer het over netheid gaat, dan kunnen wij uw keramische spoeltafel voorzien van het PuraPlus oppervlak. Deze speciale beschermlaag bespaart u schoonmaaktijd. Ze is zelfs makkelijker te onderhouden.

hittebestendige keramische spoeltafel

Hittebestendig en kleurvast: keramiek heeft het graag warm

U heeft net een bakvorm met vers gebakken, overheerlijke appeltaart uit de oven gehaald. U kijkt naar het fornuis. Vol potten. Waar kunt u uw hete bakvorm neerzetten? Wat met de spoeltafel? Geen probleem. Uw keramische spoeltafel maakt daarover geen herrie. BLANCO keramische spoeltafels hebben het graag warm. Tot wel 280 graden. U hoeft zich geen zorgen te maken als u een hete bakvorm op uw keramische spoeltafel zet. Die zal niet verkleuren. En ook niet smelten. En hetzelfde geldt als u er iets oplegt dat bevroren is. U hoeft alleen maar extreme temperatuurschommelingen te vermijden. Keramiek houdt er ook van om op te warmen in direct zonlicht. Plaats uw spoeltafel direct voor het raam en geniet van de zachte zomerwarmte die binnenstroomt. Het zal niet verbleken.

kleurrijke Keramische spoeltafel

Een kleurenspel: een harmonieuze blikvanger

Heeft u een voorkeur voor een klassieke look in wit, grijs of zwart? Glanzend? Of mat? Wilt u iets zachters, in romig magnolia? Creëer een kleurrijk contrast in de keuken met uw keramische spoeltafel. Of kies voor een tint die past bij uw totaalconcept. De keuze is aan u! Speel met kleuren. Combineer uw werkblad met de spoeltafel in de kleur van uw keuze. U kunt ook een mengkraan in een bijpassende kleur krijgen. Dat werkt ook. U bent de architect van uw keramische spoeltafel.

Een beetje tedere liefdevolle zorg voor Keramiek

Ze stralen geluk uit. Ze stralen al jaren. Geef uw keramische spoeltafel een beetje zorg, en hij zal voor een lange, lange tijd bij u zijn. Het oppervlak van een keramische spoeltafel is hard, glad en afgedicht. Vlekken kunnen er niet doordringen. Veeg uw spoeltafel elke dag af met een beetje afwasmiddel en een zachte doek. Spoel hem kortstondig af met schoon water en droog hem af met een microvezeldoek. Klaar. Vlekken weg.

Als u uw keramische spoeltafel elke dag zo verzorgt, zal die een lange tijd een blikvanger in uw keuken blijven. Kalkaanslag zal zich ook moeilijker kunnen vestigen. Maar dat kan in de loop van de tijd wel gebeuren. U kunt zich ontdoen van kalkaanslag met BLANCO Antikalk of verdund azijnconcentraat.

Schuurpoeder, schrobcrème en geborsteld staal kunnen toch ook helpen, niet? Absoluut niet! Agressieve schoonmaakmiddelen beschadigen het oppervlak van uw keramische spoeltafel. Dan zou de strak gesloten structuur het begeven.

Heeft u last van hardnekkige kalkaanslag? Of heeft u zwarte strepen ontdekt? Soms kunnen potten of bestek dit soort metalen slijtageplekken in de spoeltafel achterlaten. BLANCO CeraCare – ons biologisch schoonmaakmiddel voor keramische spoeltafels – helpt om uw keramische spoeltafel opnieuw zijn gebruikelijke stralende zelf te laten zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw keramische spoeltafel er zo lang mogelijk goed blijft uitzien,

  • veeg hem dan elke dag af met een microvezeldoek.
  • Maak hem regelmatig grondig schoon.
  • Fris de PuraPlus beschermlaag van tijd tot tijd op met de BLANCO PuraPlus Liquid Set.

Bijzonder eenvoudig. Langdurige schoonheid.

Hoe vaak moet ik mijn spoeltafel grondig schoonmaken? Wat moet ik doen?

Zie hier voor onze onderhoudstips en -instructies.

Keramische spoeltafels – precies zoals u het wilt

De basis: een enkele spoelbak. Dat is alles wat u nodig heeft. Met zijn spoeltafels in landelijke stijl, BLANCO keramische spoeltafels brengen de charme van een landhuis in de keuken. Grote gezinnen, veel spaghetti, grote potten, stapels afwas. Het is geweldig als uw keramische spoeltafel voldoende diepte heeft voor alles.

Verkrijgbaar als spoeltafel in landelijke stijl of in de standaarduitvoering inbouw of onderbouwversies, of vlakbouw op hetzelfde niveau als het werkblad kan de keramische spoeltafel alles aan.

De heerlijke geur van vers gebakken appeltaart zweeft door de keuken. Ben je een fervente bakker? Een bijkomende kleine spoelbak naast de grotere en het verlek kunnen de fruitschillen opvangen. Of misschien heeft u een andere plek nodig om vloeistoffen weg te gieten, of een spoelbak om borden af te spoelen? In dat geval is er een BLANCO keramische spoeltafel voor u.

Hoekspoelbakken, kleine spoelbakken, grote afdruipplaten of twee spoelbakken zonder een verlek – BLANCO keramische spoeltafels passen perfect in zowel grote als kleine keukens. Juist datgene wat u zoekt.

keramische spoeltafel in landelijke stijl

Een keramische ingebouwde spoeltafel

Ze bestaan al tientallen jaren. Uw grootmoeder en overgrootmoeder hebben nog kleding gewassen, borden gespoeld en zelfs de baby een bad gegeven in keramische spoeltafels. Schoon en zuiver. Keramiek heeft iets.

Meer over keramische spoeltafels

Waar is keramiek eigenlijk van gemaakt?
Waarom is het zo resistent?

Klei is een veelzijdige grondstof. Keramiek bestaat voornamelijk uit klei. Als u dit natuurlijke, zeer kneedbare materiaal mengt met andere grondstoffen om het stevig te maken, heeft u de basis voor keramiek.

BLANCO controleert voortdurend de precieze samenstelling en het productieproces van dit materiaal. Elke keer worden de samenstelling en iedere afzonderlijke productiefase onderzocht en zo nodig verbeterd. We streven er altijd naar om nog beter te worden. We streven naar de hoogste kwaliteitsnormen. Wij zijn immers pas tevreden als u het bent.

Voor een optimaal effect

Keramiek is een mix van klei en verschillende mineralen. Klei is zacht en soepel. Deze grondstof geeft uw spoeltafel de juiste vorm. Andere grondstoffen en mineralen zorgen ervoor dat uw spoeltafel goed droogt. En zijn look behoudt. Het geheel is bedekt met een glazuur van mineralen zoals kwarts of veldspaat. Dit maakt uw keramische spoeltafel glanzend en, bovendien, robuust en resistent. Het bakproces is een wetenschap op zich. Hoe heet, hoe lang, hoe vaak? We stellen onszelf voortdurend deze vragen in onze zoektocht naar uw perfecte keramische spoeltafel. En we brengen verbeteringen aan. Het is immers het bakken dat keramiek zijn unieke eigenschappen en stevigheid geeft.

Uw spoeltafel is namelijk groter in onze fabriek dan wanneer u hem ontvangt. Hoe komt dat? Krimpt hij? Ja, hij trekt een beetje samen. Hij verliest veel water en dus iets van zijn vorm en capaciteit. Ook op dit gebied voeren we permanente tests uit, zodat u tevreden bent met uw spoeltafel.