Granieten spoeltafels uit Silgranit®

Onmiskenbaar een waar sieraad in uw keuken

Wat maakt Silgranit® het juiste materiaal voor jouw spoeltafel?

De keuken vormt het hart van de moderne thuis en weerspiegelt onze gevarieerde levensstijl. Met een breed scala aan stijlen, van klassiekers tot exclusieve ontwerpen, verkrijgbaar in een brede selectie aan configuraties, maten en kleuren, vindt u de juiste Silgranit spoeltafel of spoelbak voor uw droomkeuken.

 Een druppel water op een antracietkleurige Silgranit spoeltafel
play

Kleurrijke verscheidenheid

Om eerlijk te zijn is de spoeltafel vaak het laatste dat in een nieuwe keuken wordt gepland. Het spreekt voor zich dat we daar niet blij mee zijn en het helemaal anders zouden aanpakken. Maar zo is het nu eenmaal. De kleur van de voorzijde, het werkblad en de vloer zijn gekozen. En nu moet de spoeltafel daarin passen. U kunt het uzelf makkelijk maken en een granieten spoeltafel nemen. Silgranit biedt een ruime keuze aan kleuren.

Houdt u van een rijk café bruin, opvallend alumetallic, romig tartufo of warme rock grey? Laat uw creativiteit de vrije loop! Overigens wordt ons vaak gevraagd wat populairder is: granieten spoeltafels in het zwart of in het wit? De meeste klanten kiezen eigenlijk voor het elegante antraciet.

Silgranit is mooi

Onmiskenbaar een waar sieraad in uw keuken

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. Elk jaar vertrouwen steeds meer klanten wereldwijd op het origineel: Silgranit van BLANCO.
Silgranit biedt een ruime keuze aan kleuren. Elk ontwikkeld door ons ontwerpteam - met twee belangrijke criteria in gedachten: ze moeten perfect passen bij de andere kleuren in je keuken en de kleur moet jarenlang ongewijzigd blijven. Of je nu een contrasterend element wilt creëren of een spoeltafel die versmelt met uw algehele kleurconcept.
Het heerlijk tastbare oppervlak van Silgranit spoeltafels voelt fluweelzacht aan en straalt een moderne, matte look uit die zachtjes aansluit bij de omringende materialen in uw keuken.

een mooie zwarte keuken met silgranit spoeltafel

Indrukwekkend elegant.  Opmerkelijk intens.

Silgranit zwart opent een hele reeks keukenontwerpopties met zwarte elementen om designliefhebbers te bekoren. Het nieuwe zwart van BLANCO heeft een diepte die adembenemende accenten creëert in keukens met lichtgekleurde werkbladen, of een gevoel van subtiele luxe, een elegante optie voor volledig zwarte keukens. Silgranit zwart komt voor in het hele assortiment spoeltafels van Silgranit en een gevarieerde selectie van mengkranen in Silgranit-look. Voor volledig individuele, onberispelijk smaakvolle keukencombinaties in intens en toch elegant zwart.

Meer over Silgranit zwart
Beton-style spoeltafel ZENAR

Sterk in trend. Stoer in actie.

Geïnspireerd door moderne architectuur biedt BLANCO geselecteerde spoeltafels en spoelbakken in een trendy betonlook. Het levendige samenspel van matte en zijdematte vlakken en individuele kleurverloop maakt elke beton-style spoeltafel uniek! En het is niet alleen de look die indruk maakt! Het robuuste, gemakkelijk te reinigen Silgranit materiaal maakt het leven in de keuken elke dag eenvoudiger. Spoeltafels van BLANCO verrijken elk keukendesign, als indrukwekkend statement of als subtiele integratie bieden onze designs stijlvolle en praktische waterzones in de keuken.

Meer over beton-style spoeltafels
Silgranit is sterk

Dit maakt van Silgranit het juiste materiaal voor uw spoeltafel

Een spoeltafel heeft in de loop van de dag veel te verwerken. 's Ochtends wordt er hete koffie op de spoeltafel gemorst. Tijdens de lunch kan er per ongeluk een stukje kip in de spoelbak terechtkomen nadat die gewassen werd. 's Avonds moet een verbrande pan worden geschrobd. Niets om u zorgen over te maken? Absoluut. Granieten spoeltafels van Silgranit blijven zoals ze zijn. U kunt erop vertrouwen dat het sterke materiaal van 80 procent granietsteen bestand is tegen alle gewone omstandigheden.

Silgranit is schoon

De nr. 1 reden om te kopen: gemakkelijk schoon te maken

Gehakte rode biet op de witte granieten gootsteen. Een glas rode wijn op het afdruipvlak. Dit kan vervelende vlekken veroorzaken. Wat nu? Het is geen probleem voor Silgranit. Vaak is de vlek gewoon weg te wassen door de mengkraan open te draaien. Eenvoudig.
Bespaar jezelf uren schrobben. Geniet samen met uw dierbaren van het hakken en bakken van voedsel en daarna van een heerlijke maaltijd in goed gezelschap. Spoel tussendoor grote borden af ​​en veeg je Silgranit spoeltafel schoon. Gedaan. Druppels saus lopen praktisch vanzelf in de spoelbak. Kruimels en vuil blijven op het oppervlak liggen. Een veegbeweging en het is allemaal weg. Dit is de spoeltafel van vandaag. In ongeveer de tijd die nodig is om je tanden te poetsen. De dagelijkse schoonmaak en verzorging kan haast niet sneller.

Onderhoud Silgranit
Silgranit is schoon

Zorgt voor een dagelijks gezond gezinsleven

Het wassen van de handen is verantwoordelijk voor 33% van alle gevallen van voedselvergiftiging. Het is daarom belangrijk om een goede persoonlijke hygiëne te handhaven. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen om voor de gezondheid van je gezin te zorgen. Een voedselveilig materiaal zoals Silgranit zal het risico om ziek te worden van door voedsel overgedragen ziekten het beste verminderen. Dit is vooral belangrijk omdat je niet meteen kunt zien of voedsel besmet is. Je kunt niets zien, proeven of ruiken dat afwijkt van de norm. Alle Silgranit spoelbakken hebben de ingebouwde gepatenteerde beschermende formule Hygiene+Plus met antibacteriële eigenschappen. De hygiënetest* van het materiaal Silgranit heeft aangetoond dat het materiaal de vorming van microbiële biofilms en de groei van micro-organismen op het materiaal na verloop van tijd remt.

* Tests uitgevoerd door DHZ (German Hygiene Certificate GmbH) namens en gefinancierd door BLANCO GmbH + Co KG met Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa en Staphylococcus aureus in april 2022. Meer informatie over de tests is hier beschikbaar ( PDF in het Engels / PDF in het Duits ).

een gelukkig gezin thuis

Aanbevelingen van experts zijn nuttig, maar ervaringen uit het echte leven zijn nog beter

Natuurlijk zijn we heel blij met elke designprijs die we winnen. Maar we zijn nog blijer als u kiest voor een van onze spoelbakken voor uw eigen droomkeuken. Uw aanbeveling zal anderen helpen bij het nemen van beslissingen over hun keukenplanning. Maak foto's en stuur ze naar ons, of deel ze op Instagram met de hashtag #silgranit.

Silgranit mengkraan

Houd je van strakke contouren? Ben je fan van een keukenmengkraan in een bijpassende of contrasterende Silgranit kleur? Silgranit ziet er gewoon goed uit, zelfs ook voor uw mengkraan.

BLANCO Mengkranen

Waar is Silgranit van gemaakt?

Onze granieten spoeltafels bestaan uit Silgranit, een composietmateriaal dat voor 80% uit natuurlijk graniet bestaat. Dit zie je niet alleen met je ogen, maar voel je ook als je het aanraakt. Onze Silgranit spoeltafels voelen heerlijk steenachtig aan en zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen. Bovendien is het materiaal zeer resistent. U wilt vrijheid hebben in uw keuken, of u nu kookt met tomaten, aardbeien, citroensap of wortelen. Uw spoeltafel is ondoordringbaar voor wat er ook in terechtkomt, en laat eenvoudigweg geen afzettingen of verkleuringen toe. Alleen als kalkaanslag zich ophoopt op het oppervlak van uw spoeltafel, moet u deze verwijderen om ophoping van vuil te voorkomen. Dit maakt van uw Silgranit spoeltafel een optimale synthese van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht.

Is Silgranit hittebestendig?

Soms kan het er echt heet aan toegaan in uw keuken. Silgranit is bestand tegen de gebruikelijke temperaturen die bij het bereiden van voedsel in kookpotten, pannen en bakplaten worden bereikt. Potten gevuld met kokend water, bakplaten die direct uit de oven komen en dergelijke kunnen direct op de spoeltafel worden geplaatst. Silgranit materiaal is hittebestendig volgens DIN-norm 13310. De DIN-norm is een uniforme test die speciaal is ontworpen om te controleren of een product bestand is tegen de gebruikelijke omstandigheden in en rond een spoeltafel.

Tip: Als je een oververhitte pan of bakplaat hebt, raden we je aan om onze top-rails of een onderzetter te gebruiken om het oppervlak van je spoeltafel en werkblad te beschermen tegen de effecten van extreme hitte en temperatuurverschillen.

Hoe bestendig is Silgranit?

Silgranit bestaat voor 80 % uit kwartszand, de sterkste component van graniet. Kortom, uw spoeltafel is uiterst bestendig. Zo kunt u uw potten, pannen en borden neerzetten waar u maar wilt in uw keuken. U kunt ook rode wijn, sinaasappelsap, warme koffie of bietensap naar hartenlust laten rondspatten. Wij garanderen dat dat voor uw Silgranit spoeltafel absoluut geen probleem zal zijn.

Is Silgranit zuurbestendig?

Ja, Silgranit is bestand tegen voedingszuren. Zuurhoudend voedsel zoals citroenen en sinaasappels kunnen direct op de spoeltafel worden bereid. Zelfs azijn of zuurhoudende schoonmaakproducten (zoals citroenzuur, azijnzuur) zullen het oppervlak van de spoeltafel niet beschadigen.

Onthoud: chloridezuren of andere industriële agressieve zuren kunnen uw Silgranit spoeltafel en vele andere keukenoppervlakken zoals graniet, hout, verf, glas, … beschadigen, dus gebruik ze niet in de keuken.

Loopt Silgranit gevaar als hij in contact komt met voedsel?

Nee, Silgranit is ontwikkeld om in contact te komen met voeding en voedingszuren. Daarom is er geen risico. Voedingszuren zijn niet schadelijk voor het spoeltafelmateriaal. Silgranit heeft een gesloten oppervlak dat alle gangbare huishoudelijke zuren blokkeert. Het materiaal blijft zoals het is. Er komt niets binnen en er komt niets uit.

En een Silgranit spoeltafel is veilig voor voedsel, dus er worden geen spoelbakstoffen overgebracht naar het voedsel dat op de spoelbak is geplaatst. Het eten neemt geen andere geur of smaak aan en kan daarom veilig op de spoeltafel worden bereid.

Hoe maakt u Silgranit oppervlakken schoon?

Rode biet snijden, uien hakken of appels schillen: er gaat wel eens iets mis bij keukentaken. Maar uw Silgranit spoeltafel kan het prima aan. Het geheim is het ononderbroken oppervlak met fijne poriën. Niets is gemakkelijker dan uw SILGRANIT spoeltafel er elke dag als nieuw uit te laten zien, als u drie eenvoudige reinigingsstappen volgt.

1. Snelle dagelijkse reiniging: een snelle dagelijkse routine om uw spoeltafel er goed uit te laten zien. Maak het eenvoudig schoon met afwasmiddel en een zachte spons, spoel het af en droog het af met een microvezeldoek.

2. Eenvoudige regelmatige schoonmaak: kalkaanslag is de typische uitdaging voor een spoeltafel. Met deze eenvoudige schoonmaakbeurt houdt u uw Silgranit spoeltafel wekelijks kalkvrij.

3. Grondige reiniging: eenmaal per jaar raden we aan om na het verwijderen van kalkaanslag de spoelbak te vullen met heet water en wat vloeibare of gel afwasmiddel. Laat het een nacht inwerken. Spoel daarna af en droog de spoelbak af met een microvezeldoek. Het is gemakkelijk om uw Silgranit spoeltafel ongerept te houden.

Kunnen Silgranit granieten spoeltafels in de loop van de tijd van kleur veranderen?

Vers fruit, groenten en jaren van stralende zonneschijn geven de oppervlakken van uw spoeltafel veel uitdagingen naarmate de tijd vordert. Maar ze staan daar volledig onverschillig tegenover. Onze Silgranit spoeltafels zijn immers zo solide als een rots. Het materiaal zal niet verkleuren of vervagen bij normaal gebruik en met een beetje zorg.

Is Silgranit hygiënisch?

Ja, Silgranit wordt geleverd met de gepatenteerde Hygiene+ Plus formule.

Wat is Hygiene+Plus?

SILGRANIT is gemaakt met een gepatenteerde beschermende formule die het oppervlak niet-poreus en dus waterafstotend, vuilafstotend en gemakkelijk schoon te maken maakt. Hierdoor is het Silgranit oppervlak een schild tegen bacteriegroei. Dit is de Hygiene+Plus bescherming. Tests* bevestigen dat deze ingebouwde hygiënebescherming de groei van relevante keukenbacteriën met gemiddeld 98% vermindert.

* Tests uitgevoerd met bacteriestammen ATCC 8739 en ATCC 6538 door een onafhankelijk laboratorium namens BLANCO, 2011.

Moet ik extra voorzichtig zijn met een Silgranit spoeltafel als ik een mengkraan met kokend water gebruik?

Silgranit is klaar om te werken met een kokend water mengkraan. Silgranit is niet bang voor hoge temperaturen, dus kokend water is geen probleem. Een kokendhete mengkraan levert water van 100°C rechtstreeks uit de uitloop, klaar om thee te zetten of eten te koken. Correct gebruik is belangrijk om verwondingen te voorkomen of de spoeltafel te zwaar te belasten.

Hier onze ervaren tips:

• Plaats altijd een kom of kopje onder de kraan voordat u het kokende water activeert en draai deze tijdig uit om verspilling te voorkomen.

• Zorg ervoor dat u uw handen niet in de buurt van het stromende kokende water houdt.

• Onthoud dat de uitloop erg heet kan zijn na stromend kokend water, dus raak hem niet aan of laat koud water lopen voordat je hem aanraakt. Dit kan erg belangrijk zijn als u kinderen thuis heeft.

• Verplaats de uitloop van de kraan naar verschillende posities om ervoor te zorgen dat het kokende water niet altijd dezelfde plek de spoelbak raakt, of leg een doek op de bodem om te voorkomen dat een punt van de spoelbak te veel kokend water krijgt.