Granieten spoeltafels gemaakt van Silgranit

Onmiskenbaar een waar sieraad in uw keuken

Wat maakt Silgranit het juiste materiaal voor jouw spoeltafel?

De keuken vormt het hart van de moderne thuis en weerspiegelt onze gevarieerde levensstijl. Met een breed scala aan stijlen, van klassiekers tot exclusieve ontwerpen, verkrijgbaar in een brede selectie aan configuraties, maten en kleuren, vindt u de juiste Silgranit spoeltafel of spoelbak voor uw droomkeuken.

  • Wereldwijd aanbeden voor exclusieve stijlen
  • Silgranit's kleurenpalet biedt een blijvende schoonheid
  • Indrukwekkend materiaal aangepast aan het drukke keukenleven
  • Onderhoudsvriendelijk oppervlak snel en eenvoudig schoon te maken
  • Silgranit’s gepatenteerde ‘Hygiene+Plus’ beschermende formule vermindert de bacteriegroei met gemiddeld 98%
 Een druppel water op een antracietkleurige Silgranit spoeltafel
play

Kleurrijke verscheidenheid

Om eerlijk te zijn is de spoeltafel vaak het laatste dat in een nieuwe keuken wordt gepland. Het spreekt voor zich dat we daar niet blij mee zijn en het helemaal anders zouden aanpakken. Maar zo is het nu eenmaal. De kleur van de voorzijde, het werkblad en de vloer zijn gekozen. En nu moet de spoeltafel daarin passen. U kunt het uzelf makkelijk maken en een granieten spoeltafel nemen. Silgranit biedt een ruime keuze aan kleuren.

Houdt u van een rijk café bruin, opvallend alumetallic, romig tartufo of warme rock grey? Laat uw creativiteit de vrije loop! Overigens wordt ons vaak gevraagd wat populairder is: granieten spoeltafels in het zwart of in het wit? De meeste klanten kiezen eigenlijk voor het elegante antraciet.

Silgranit is mooi

Onmiskenbaar een waar sieraad in uw keuken

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. Elk jaar vertrouwen steeds meer klanten wereldwijd op het origineel: Silgranit van BLANCO.
Silgranit biedt een ruime keuze aan kleuren. Elk ontwikkeld door ons ontwerpteam - met twee belangrijke criteria in gedachten: ze moeten perfect passen bij de andere kleuren in je keuken en de kleur moet jarenlang ongewijzigd blijven. Of je nu een contrasterend element wilt creëren of een spoeltafel die versmelt met uw algehele kleurconcept.
Het heerlijk tastbare oppervlak van Silgranit spoeltafels voelt fluweelzacht aan en straalt een moderne, matte look uit die zachtjes aansluit bij de omringende materialen in uw keuken.

een mooie zwarte keuken met silgranit spoeltafel

Indrukwekkend elegant.  Opmerkelijk intens.

Silgranit zwart opent een hele reeks keukenontwerpopties met zwarte elementen om designliefhebbers te bekoren. Het nieuwe zwart van BLANCO heeft een diepte die adembenemende accenten creëert in keukens met lichtgekleurde werkbladen, of een gevoel van subtiele luxe, een elegante optie voor volledig zwarte keukens. Silgranit zwart komt voor in het hele assortiment spoeltafels van Silgranit en een gevarieerde selectie van mengkranen in Silgranit-look. Voor volledig individuele, onberispelijk smaakvolle keukencombinaties in intens en toch elegant zwart.

Beton-stijl spoeltafel ZENAR

Sterk in trend. Stoer in actie.

Geïnspireerd door moderne architectuur biedt BLANCO geselecteerde spoeltafels en spoelbakken in een trendy betonlook. Het levendige samenspel van matte en zijdematte vlakken en individuele kleurverloop maakt elke betonnen spoeltafel uniek! En het is niet alleen de look die indruk maakt! Het robuuste, gemakkelijk te reinigen Silgranit materiaal maakt het leven in de keuken elke dag eenvoudiger. Spoeltafels van BLANCO verrijken elk keukendesign, als indrukwekkend statement of als subtiele integratie bieden onze designs stijlvolle en praktische waterzones in de keuken.

Lees meer
Silgranit is sterk

Dit maakt van Silgranit het juiste materiaal voor uw spoeltafel

Een spoeltafel heeft in de loop van de dag veel te verwerken. 's Ochtends wordt er hete koffie op de spoeltafel gemorst. Tijdens de lunch kan er per ongeluk een stukje kip in de spoelbak terechtkomen nadat die gewassen werd. 's Avonds moet een verbrande pan worden geschrobd. Niets om u zorgen over te maken? Absoluut. Granieten spoeltafels van Silgranit blijven zoals ze zijn. U kunt erop vertrouwen dat het sterke materiaal van 80 procent granietsteen bestand is tegen alle gewone omstandigheden. Silgranit is voedselveilig, zuurbestendig, weerstaat de gebruikelijke temperatuur in een huishoudelijke keuken en blijft op lange termijn mooi zonder te verkleuren.

Silgranit is schoon

De nr. 1 reden om te kopen: gemakkelijk schoon te maken

Gehakte rode biet op de witte granieten gootsteen. Een glas rode wijn op het afdruipvlak. Dit kan vervelende vlekken veroorzaken. Wat nu? Het is geen probleem voor Silgranit. Vaak is de vlek gewoon weg te wassen door de mengkraan open te draaien. Eenvoudig.
Bespaar jezelf uren schrobben. Geniet samen met uw dierbaren van het hakken en bakken van voedsel en daarna van een heerlijke maaltijd in goed gezelschap. Spoel tussendoor grote borden af ​​en veeg je Silgranit spoeltafel schoon. Gedaan. Druppels saus lopen praktisch vanzelf in de spoelbak. Kruimels en vuil blijven op het oppervlak liggen. Een veegbeweging en het is allemaal weg. Dit is de spoeltafel van vandaag.
In ongeveer de tijd die nodig is om uw tanden te poetsen. Dagelijks schoonmaken en onderhouden kan nauwelijks sneller. Wrijf hardnekkige vlekken voorzichtig weg met de ruwe kant van de spons. Dit verwijdert ook metaalslijtage uit kookpotten.

Onderhoud Silgranit
Silgranit is schoon

Zorgt voor een dagelijks gezond gezinsleven

Handen wassen is goed voor 33% van alle gerelateerde gevallen van voedselvergiftiging. Daarom is het belangrijk om een ​​goede persoonlijke hygiëne te handhaven. Maar er zijn meer dingen die u kunt doen om voor de gezondheid van uw gezin te zorgen. Een voedselveilig materiaal zoals Silgranit verkleint het risico om ziek te worden door voedselgebonden ziekten. Dit is vooral belangrijk omdat er niet onmiddellijk kan worden vastgesteld of voedsel besmet is. U kunt niets anders zien, proeven of ruiken dan normaal. Silgranit's gepatenteerde ‘Hygiene+Plus’ beschermende formule vermindert de bacteriegroei met gemiddeld 98%, waardoor u voedsel op een veilige manier kunt verwerken en bereiden.

een gelukkig gezin thuis

Aanbevelingen van experts zijn nuttig, maar ervaringen uit het echte leven zijn nog beter

Natuurlijk zijn we heel blij met elke designprijs die we winnen. Maar we zijn nog blijer als u kiest voor een van onze spoelbakken voor uw eigen droomkeuken. Uw aanbeveling zal anderen helpen bij het nemen van beslissingen over hun keukenplanning. Maak foto's en stuur ze naar ons, of deel ze op Instagram met de hashtag #silgranit.

Silgranit mengkraan

Houd je van strakke contouren? Ben je fan van een keukenmengkraan in een bijpassende of contrasterende Silgranit kleur? Silgranit ziet er gewoon goed uit, zelfs ook voor uw mengkraan.

BLANCO Mengkranen

Waar is Silgranit van gemaakt?

Onze granieten spoeltafels bestaan uit Silgranit, een composietmateriaal dat voor 80% uit natuurlijk graniet bestaat. Dit zie je niet alleen met je ogen, maar voel je ook als je het aanraakt. Onze Silgranit spoeltafels voelen heerlijk steenachtig aan en zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen. Bovendien is het materiaal zeer resistent. U wilt vrijheid hebben in uw keuken, of u nu kookt met tomaten, aardbeien, citroensap of wortelen. Uw spoeltafel is ondoordringbaar voor wat er ook in terechtkomt, en laat eenvoudigweg geen afzettingen of verkleuringen toe. Alleen als kalkaanslag zich ophoopt op het oppervlak van uw spoeltafel, moet u deze verwijderen om ophoping van vuil te voorkomen. Dit maakt van uw Silgranit spoeltafel een optimale synthese van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht.

Is Silgranit hittebestendig?

Soms kan het er echt heet aan toegaan in uw keuken. Silgranit is bestand tegen de gebruikelijke temperaturen die bij het bereiden van voedsel in kookpotten, pannen en bakplaten worden bereikt. Potten gevuld met kokend water, bakplaten die direct uit de oven komen en dergelijke kunnen direct op de spoeltafel worden geplaatst. Silgranit materiaal is hittebestendig volgens DIN-norm 13310. De DIN-norm is een uniforme test die speciaal is ontworpen om te controleren of een product bestand is tegen de gebruikelijke omstandigheden in en rond een spoeltafel.

Tip: Als je een oververhitte pan of bakplaat hebt, raden we je aan om onze top-rails of een onderzetter te gebruiken om het oppervlak van je spoeltafel en werkblad te beschermen tegen de effecten van extreme hitte en temperatuurverschillen.

Hoe bestendig is Silgranit?

Silgranit bestaat voor 80 % uit kwartszand, de sterkste component van graniet. Kortom, uw spoeltafel is uiterst bestendig. Zo kunt u uw potten, pannen en borden neerzetten waar u maar wilt in uw keuken. U kunt ook rode wijn, sinaasappelsap, warme koffie of bietensap naar hartenlust laten rondspatten. Wij garanderen dat dat voor uw Silgranit granieten spoeltafel absoluut geen probleem zal zijn.

Is Silgranit zuurbestendig?

Ja, Silgranit is bestand tegen voedingszuren. Zuurhoudend voedsel zoals citroenen en sinaasappels kunnen direct op de spoeltafel worden bereid. Zelfs azijn of zuurhoudende schoonmaakproducten (zoals citroenzuur, azijnzuur) zullen het oppervlak van de spoeltafel niet beschadigen.

Onthoud: chloridezuren of andere industriële agressieve zuren kunnen uw Silgranit spoeltafel en vele andere keukenoppervlakken zoals graniet, hout, verf, glas, … beschadigen, dus gebruik ze niet in de keuken.

Loopt Silgranit gevaar als hij in contact komt met voedsel?

Nee, Silgranit is ontwikkeld om in contact te komen met voeding en voedingszuren. Daarom is er geen risico. Voedingszuren zijn niet schadelijk voor het spoeltafelmateriaal. Silgranit heeft een gesloten oppervlak dat alle gangbare huishoudelijke zuren blokkeert. Het materiaal blijft zoals het is. Er komt niets binnen en er komt niets uit.

En een Silgranit spoeltafel is veilig voor voedsel, dus er worden geen spoelbakstoffen overgebracht naar het voedsel dat op de spoelbak is geplaatst. Het eten neemt geen andere geur of smaak aan en kan daarom veilig op de spoeltafel worden bereid. Dit is ook bevestigd door de Duitse overheidsinstantie LGA. Certificering is beschikbaar (kwaliteitscertificaat nr.1488).

Hoe maakt u Silgranit oppervlakken schoon?

Rode biet snijden, uien hakken of appels schillen: er gaat wel eens iets mis bij keukentaken. Maar uw Silgranit spoeltafel kan het prima aan. Het geheim is het ononderbroken oppervlak met fijne poriën. Niets is gemakkelijker dan uw SILGRANIT spoeltafel er elke dag als nieuw uit te laten zien, als u drie eenvoudige reinigingsstappen volgt.

1. Snelle dagelijkse schoonmaak: een snelle dagelijkse routine om uw spoeltafel er goed uit te laten zien.

2. Eenvoudige regelmatige schoonmaak: kalkaanslag is de typische uitdaging voor een spoeltafel. Met deze eenvoudige schoonmaakbeurt houdt u uw Silgranit spoeltafel wekelijks kalkvrij.

3. Grondige reiniging: eens per jaar, of wanneer nodig, wilt u misschien de spoeltafel grondig reinigen. Er zijn twee manieren om dit te doen. Ofwel met ons professionele verzorgingsproduct BLANCO DeepClean Silgranit of indien niet bij de hand een zacht vloeibaar / gel afwasmiddel.

Kunnen Silgranit granieten spoeltafels in de loop van de tijd van kleur veranderen?

Vers fruit, groenten en jaren van stralende zonneschijn geven de oppervlakken van uw spoeltafel veel uitdagingen naarmate de tijd vordert. Maar ze staan daar volledig onverschillig tegenover. Onze Silgranit spoeltafels zijn immers zo solide als een rots. Het materiaal is gehouwen uit een enkel stuk graniet, zodat het bij normaal gebruik en met een beetje zorg niet verkleurt of vervaagt.

Is Silgranit hygiënisch?

Ja, Silgranit wordt geleverd met de gepatenteerde Hygiene+ Plus formule.

Wat is Hygiene+Plus?

Hygiene+Plus is een door BLANCO gepatenteerde formule voor Silgranit. Deze formule werkt zonder antibacteriële chemicaliën. Hygiene+Plus is een schild tegen vuil en bacteriën. Tests bevestigen dat de unieke ingebouwde hygiënebescherming de bacteriegroei met gemiddeld 98% vermindert.

Moet ik extra voorzichtig zijn met een Silgranit spoeltafel als ik een mengkraan met kokend water gebruik?

Silgranit is klaar om te werken met een kokend water mengkraan. Silgranit is niet bang voor hoge temperaturen, dus kokend water is geen probleem. Een kokendhete mengkraan levert water van 100°C rechtstreeks uit de uitloop, klaar om thee te zetten of eten te koken. Correct gebruik is belangrijk om verwondingen te voorkomen of de spoeltafel te zwaar te belasten.

Hier onze ervaren tips:

• Plaats altijd een kom of kopje onder de kraan voordat u het kokende water activeert en draai deze tijdig uit om verspilling te voorkomen.

• Zorg ervoor dat u uw handen niet in de buurt van het stromende kokende water houdt.

• Onthoud dat de uitloop erg heet kan zijn na stromend kokend water, dus raak hem niet aan of laat koud water lopen voordat je hem aanraakt. Dit kan erg belangrijk zijn als u kinderen thuis heeft.

• Verplaats de uitloop van de kraan naar verschillende posities om ervoor te zorgen dat het kokende water niet altijd dezelfde plek de spoelbak raakt, of leg een doek op de bodem om te voorkomen dat een punt van de spoelbak te veel kokend water krijgt.