Veelgestelde vragen over spoeltafels en mengkranen

Vragen over Silgranit spoeltafels:

Waar is Silgranit van gemaakt?

Onze granieten spoeltafels bestaan uit Silgranit, een composietmateriaal dat voor 80% uit natuurlijk graniet bestaat. Dit zie je niet alleen met je ogen, maar voel je ook als je het aanraakt. Onze Silgranit spoeltafels voelen heerlijk steenachtig aan en zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen. Bovendien is het materiaal zeer resistent. U wilt vrijheid hebben in uw keuken, of u nu kookt met tomaten, aardbeien, citroensap of wortelen. Uw spoeltafel is ondoordringbaar voor wat er ook in terechtkomt, en laat eenvoudigweg geen afzettingen of verkleuringen toe. Alleen als kalkaanslag zich ophoopt op het oppervlak van uw spoeltafel, moet u deze verwijderen om ophoping van vuil te voorkomen. Dit maakt van uw Silgranit spoeltafel een optimale synthese van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht.

Is Silgranit hittebestendig?

Soms kan het er echt heet aan toegaan in uw keuken. Silgranit is bestand tegen de gebruikelijke temperaturen die bij het bereiden van voedsel in kookpotten, pannen en bakplaten worden bereikt. Potten gevuld met kokend water, bakplaten die direct uit de oven komen en dergelijke kunnen direct op de spoeltafel worden geplaatst. Silgranit materiaal is hittebestendig volgens DIN-norm 13310. De DIN-norm is een uniforme test die speciaal is ontworpen om te controleren of een product bestand is tegen de gebruikelijke omstandigheden in en rond een spoeltafel.

Tip: Als je een oververhitte pan of bakplaat hebt, raden we je aan om onze top-rails of een onderzetter te gebruiken om het oppervlak van je spoeltafel en werkblad te beschermen tegen de effecten van extreme hitte en temperatuurverschillen.

Hoe bestendig is Silgranit?

Silgranit bestaat voor 80 % uit kwartszand, de sterkste component van graniet. Kortom, uw spoeltafel is uiterst bestendig. Zo kunt u uw potten, pannen en borden neerzetten waar u maar wilt in uw keuken. U kunt ook rode wijn, sinaasappelsap, warme koffie of bietensap naar hartenlust laten rondspatten. Wij garanderen dat dat voor uw Silgranit spoeltafel absoluut geen probleem zal zijn.

Is Silgranit zuurbestendig?

Ja, Silgranit is bestand tegen voedingszuren. Zuurhoudend voedsel zoals citroenen en sinaasappels kunnen direct op de spoeltafel worden bereid. Zelfs azijn of zuurhoudende schoonmaakproducten (zoals citroenzuur, azijnzuur) zullen het oppervlak van de spoeltafel niet beschadigen.

Onthoud: chloridezuren of andere industriële agressieve zuren kunnen uw Silgranit spoeltafel en vele andere keukenoppervlakken zoals graniet, hout, verf, glas, … beschadigen, dus gebruik ze niet in de keuken.

Loopt Silgranit gevaar als hij in contact komt met voedsel?

Nee, Silgranit is ontwikkeld om in contact te komen met voeding en voedingszuren. Daarom is er geen risico. Voedingszuren zijn niet schadelijk voor het spoeltafelmateriaal. Silgranit heeft een gesloten oppervlak dat alle gangbare huishoudelijke zuren blokkeert. Het materiaal blijft zoals het is. Er komt niets binnen en er komt niets uit.

En een Silgranit spoeltafel is veilig voor voedsel, dus er worden geen spoelbakstoffen overgebracht naar het voedsel dat op de spoelbak is geplaatst. Het eten neemt geen andere geur of smaak aan en kan daarom veilig op de spoeltafel worden bereid.

Hoe maakt u Silgranit oppervlakken schoon?

Rode biet snijden, uien hakken of appels schillen: er gaat wel eens iets mis bij keukentaken. Maar uw Silgranit spoeltafel kan het prima aan. Het geheim is het ononderbroken oppervlak met fijne poriën. Niets is gemakkelijker dan uw SILGRANIT spoeltafel er elke dag als nieuw uit te laten zien, als u drie eenvoudige reinigingsstappen volgt.

1. Snelle dagelijkse reiniging: een snelle dagelijkse routine om uw spoeltafel er goed uit te laten zien. Maak het eenvoudig schoon met afwasmiddel en een zachte spons, spoel het af en droog het af met een microvezeldoek.

2. Eenvoudige regelmatige schoonmaak: kalkaanslag is de typische uitdaging voor een spoeltafel. Met deze eenvoudige schoonmaakbeurt houdt u uw Silgranit spoeltafel wekelijks kalkvrij.

3. Grondige reiniging: eenmaal per jaar raden we aan om na het verwijderen van kalkaanslag de spoelbak te vullen met heet water en wat vloeibare of gel afwasmiddel. Laat het een nacht inwerken. Spoel daarna af en droog de spoelbak af met een microvezeldoek. Het is gemakkelijk om uw Silgranit spoeltafel ongerept te houden.

Kunnen Silgranit spoeltafels in de loop van de tijd van kleur veranderen?

Vers fruit, groenten en jaren van stralende zonneschijn geven de oppervlakken van uw spoeltafel veel uitdagingen naarmate de tijd vordert. Maar ze staan daar volledig onverschillig tegenover. Onze Silgranit spoeltafels zijn immers zo solide als een rots. Het materiaal zal niet verkleuren of vervagen bij normaal gebruik en met een beetje zorg.

Is Silgranit hygiënisch?

Ja, Silgranit wordt geleverd met de gepatenteerde Hygiene+ Plus formule.

Wat is Hygiene+Plus?

SILGRANIT is gemaakt met een gepatenteerde beschermende formule die het oppervlak niet-poreus en dus waterafstotend, vuilafstotend en gemakkelijk schoon te maken maakt. Hierdoor is het Silgranit oppervlak een schild tegen bacteriegroei. Dit is de Hygiene+Plus bescherming. Tests* bevestigen dat deze ingebouwde hygiënebescherming de groei van relevante keukenbacteriën met gemiddeld 98% vermindert.

* Tests uitgevoerd met bacteriestammen ATCC 8739 en ATCC 6538 door een onafhankelijk laboratorium namens BLANCO, 2011.

Moet ik extra voorzichtig zijn met een Silgranit spoeltafel als ik een mengkraan met kokend water gebruik?

Silgranit is klaar om te werken met een kokend water mengkraan. Silgranit is niet bang voor hoge temperaturen, dus kokend water is geen probleem. Een kokendhete mengkraan levert water van 100°C rechtstreeks uit de uitloop, klaar om thee te zetten of eten te koken. Correct gebruik is belangrijk om verwondingen te voorkomen of de spoeltafel te zwaar te belasten.

Hier onze ervaren tips:

• Plaats altijd een kom of kopje onder de kraan voordat u het kokende water activeert en draai deze tijdig uit om verspilling te voorkomen.

• Zorg ervoor dat u uw handen niet in de buurt van het stromende kokende water houdt.

• Onthoud dat de uitloop erg heet kan zijn na stromend kokend water, dus raak hem niet aan of laat koud water lopen voordat je hem aanraakt. Dit kan erg belangrijk zijn als u kinderen thuis heeft.

• Verplaats de uitloop van de kraan naar verschillende posities om ervoor te zorgen dat het kokende water niet altijd dezelfde plek de spoelbak raakt, of leg een doek op de bodem om te voorkomen dat een punt van de spoelbak te veel kokend water krijgt.

Hoe kan ik metalen sporen (bv. van potten) uit mijn Silgranit spoeltafel verwijderen?

Robuust en kleurvast: deze kwaliteiten definiëren uw Silgranit spoeltafel. Dit maakt alle kleine donkere strepen die op uw oppervlakken verschijnen des te opvallender. Die zijn waarschijnlijk veroorzaakt door potten. Maar u hoeft niet in paniek te raken. U kunt zulke tekenen van slijtage in één beweging verwijderen: Uw spoeltafel is immers niet alleen robuust, maar ook uiterst eenvoudig te reinigen. Het enige wat je nodig hebt is een krasvrije schuurspons (we raden de Spontex spons aan, maar als je die niet hebt, is elke zachte spons voldoende), water, bakolie (bv. zonnebloem of koolzaad) en een microvezeldoek.

Stappen:

• Maak de spons volledig nat met water.

• Breng olie aan op de zachte kant van de natte spons.

• Verwijder de donkere metalen markeringen en lijnen door cirkelvormige bewegingen te maken met de spons.

• Verwijder het water-/oliemengsel grondig met warm water en droog af met een microvezeldoek.

Hoe kan ik kalk uit mijn Silgranit spoeltafel verwijderen?

Kalk kan een hardnekkig probleem zijn, afhankelijk van waar u woont en de staat van uw waterleidingen. Watervlekken kunnen plotseling verschijnen en afbreuk doen aan de schoonheid van uw keuken. Wat een geluk dat het schoonmaken van uw Silgranit spoeltafel vanzelf gaat. Gebruik citroenzuur, azijn of onze professionele BLANCO DailyClean+. Breng de oplossing aan op de vlekken in de spoelbak en laat 5 minuten intrekken. Spoel de spoelbak vervolgens rijkelijk af, maak hem schoon met een spons en veeg hem ten slotte droog.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held van uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen.

Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.

Wat is de eenvoudigste manier om vlekken uit donkere spoeltafels te verwijderen?

Melkachtige vlekken vallen snel op op uw donkere, chique spoeltafel. Kalkaanslag is de schuld, en deze kunnen in ernst variëren, afhankelijk van waar u woont en uw sanitaire leidingen. Deze vlekken nemen ook graag vuil op zoals koffie en thee, waardoor ze verkleuring veroorzaken. Dit is echter allemaal minder erg dan het klinkt. Als kalkaanslag of hardnekkige verkleuring zichtbaar is, gebruik dan BLANCO DailyClean+ of reinigingsmiddelen op zuurbasis (als geconcentreerd citroenzuur of azijnzuur) om de kalkaanslag te verwijderen. Hardnekkige verkleuringen zijn vlekken die zijn vastgehecht aan kalk; door het verwijderen van de kalk verdwijnt ook de verkleuring.

Sproei hiervoor de spoelbak spaarzaam in met BLANCO DailyClean+ of een reiniger op zuurbasis en laat deze 5 minuten intrekken. Maak vervolgens je spoelbak schoon met een spons, spoel hem af met water en wrijf het oppervlak droog met een microvezeldoek

Opmerking: vermijd agressieve reinigingsmiddelen, d.w.z. sterk bijtende of oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen, aangezien deze zelfs harde, bestendige granieten oppervlakken kunnen aantasten.

Vragen over roestvrijstalen spoeltafels

Kunnen roestvrijstalen spoeltafels roesten?

Roestvrij staal blijft zoals het is: bestendig en roestvrij. Dit is te danken aan de passieve deklaag, die zich voortdurend regenereert. U moet uw roestvrijstalen spoeltafel grondig schoonmaken om ervoor te zorgen dat hij jarenlang blijft glanzen. Het is bijzonder belangrijk om alle vuil en kalkaanslag te verwijderen. Uw spoeltafel zal echter niet goed reageren op schoonmaakmiddelen die chloor of zoutzuur bevatten. Sterke natriumchlorideoplossingen die een te lange inwerkingsperiode nodig hebben, zijn ook uit den boze.

Maar wat als u een paar kleine rood-oranje vlekken op uw roestvrijstalen spoeltafel hebt opgemerkt? Als roestvrij staal in contact komt met roestige objecten, zoals goedkoop, onbeschermd staal, kan de roest zich naar uw spoeltafel verplaatsen. Dit is niets om u zorgen over te maken. Met een vochtige spons en een speciaal roestvrijstalen schoonmaakmiddel veegt u de roest in één keer weg, waardoor uw spoeltafel weer brandschoon zal zijn.

Wat veroorzaakt kleine vlekken op het oppervlak van een roestvrijstalen spoeltafel?

Zelfs pronkstukken zoals onze roestvrijstalen spoeltafels krijgen soms kleine vlekken op hun oppervlak. Dit is meestal te wijten aan kalkaanslag veroorzaakt door water. Deze kalkaanslag houdt ervan om vuildeeltjes te verzamelen, zodat u kleine vlekken op uw anders fonkelende spoeltafel zult opmerken. Een andere oorzaak zijn kleine ijzer- en roestdeeltjes uit de waterleidingen. Die lijken sporen van roest achter te laten op uw roestvrijstalen spoeltafel.

U kunt dit allemaal echter in een mum van tijd onder controle krijgen. Onzuiverheden en sporen van kalk kunnen met een vochtige doek in een handomdraai worden verwijderd. Als u moeite heeft met het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag, is het tijd om een speciaal schoonmaakmiddel te proberen. Als dat gedaan is, ziet uw roestvrijstalen spoeltafel er weer uit zoals u hem zich herinnert: sprankelend schoon.

Hoe kan ik voorkomen dat er zich kleine vlekken vormen in mijn roestvrijstalen spoeltafel?

Zo'n stralende glans vereist een beetje onderhoud. Het kost niet veel moeite, maar het moet vaak worden gedaan. Dus als u kleine vlekken op uw roestvrijstalen spoeltafel wilt vermijden, wrijf hem dan na elk gebruik droog. U hoeft niet hard te schrobben. Na het spoelen veegt u hem gewoon af met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Daarna droogt u hem af: klaar!

Als u toch een ongewenste vlek ziet, gebruik dan een ontkalkend schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor roestvrij staal. Samen met een geschikte roestvrijstalen reinigingsspons zal het oppervlak zo vlekkeloos schoon zijn dat u zich zult afvragen waar die vlekken zo snel naartoe zijn.

Waarom vertoont mijn nieuwe roestvrijstalen spoeltafel al na enkele weken krassporen?

Gloednieuw, maar nu al een paar kleine krasjes: uw roestvrijstalen spoeltafel zal hier in het begin een beetje gevoelig voor zijn. Er is echter geen reden om ongerust te zijn. Dit is volkomen normaal, zelfs met ons roestvrij staal van topkwaliteit. Wacht maar af: na een paar dagen zult u merken dat veel van de kleine krasjes weer verdwenen zijn. Wat is er gebeurd? De krasjes zijn niet in het niets verdwenen, maar sluiten zich langzaam, dankzij het effect van zuurstof. Hierdoor wordt de passieve deklaag voortdurend vernieuwd. Zo herstelt de roestvrijstalen spoeltafel in uw keuken zichzelf.

Een goede verzorging van uw spoeltafel begint binnen enkele weken haar vruchten af te werpen, dus gebruik regelmatig verzorgingsproducten en een spons. Hoe meer aandacht u aan uw spoeltafel geeft, hoe krasbestendiger hij zal worden.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held van uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen.

Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.

Zijn de gaten voor mengkranen al geslagen of in de spoeltafels geboord?

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u volledig uitgerust bent, dus bijna al onze roestvrijstalen en keramische spoeltafels zijn voorzien van een uitgeslagen kraangat (behalve onze omkeerbare spoeltafels zonder automatische bediening en onze TOP spoeltafels). Dit betekent dat u geen extra werk hoeft te doen voor de installatie. Sommige Silgranit spoeltafels worden aan de onderkant gefreesd. U hoeft alleen maar door de voorgefreesde gaten te kloppen.

Hoe het uit te voeren: plaats eerst de spoeltafel in een stabiele drager. Neem nu een drevel en plaats die in het midden van de markering. Gebruik een hamer om de gaten voor de mengkraan, de afwasmiddeldispenser en de automatische bediening te maken, zonder kracht uit te oefenen op de drevel zelf. Sla dan voorzichtig de rest van de Silgranit stukken uit hun gemarkeerde gaten. Haal nu een vijl en vijl het gat tot de juiste grootte. Het kan nodig zijn om dit te doen als het gat de grootte heeft van het voorbereidende frezen. Nu valt er nog maar één ding te doen: uw mengkraan installeren en u bent vertrokken.

Vragen over keramische spoeltafels

Wat maakt een keramische spoeltafel speciaal?

Ze vormen de ultieme synthese van natuur en design, want we maken onze keramische spoeltafels van natuurlijke grondstoffen. Dat betekent dat elke spoeltafel een uniek stuk is - ook de uwe. Elke keer dat u ermee in contact komt, ziet u dat aan de uitstraling. Delicate vormen, smaakvolle accenten en volle kleuren bekoren niet alleen het oog, maar brengen ook magie in het hart van uw keuken.

Dat is vooral te danken aan de deskundigheid en de zorg van onze medewerkers. Ze creëren altijd spoeltafels die aan de hoogste eisen voldoen, met geduld en precisie. Het natuurlijke karakter van keramische spoeltafels geeft ze bepaalde toleranties die we nauwgezet opvolgen en controleren.

Hoe robuust is een keramische spoeltafel?

Snijden, hakken en verwarmen: het kan er echt heet aan toegaan in uw keuken. En dat zijn precies de momenten waarop uw keramische spoeltafel toont wat hij kan. De hoogwaardige afwerking zorgt ervoor dat hij elke uitdaging aankan, dankzij het harde en robuuste oppervlak dat uw spoeltafel kras- en snijbestendig maakt. Bovendien is hij schokbestendig.

U moet dat echter niet als een uitnodiging opvatten om hem ruw te behandelen. Uitzonderlijk grote en zware voorwerpen mogen niet van een hoogte op het oppervlak vallen. Dat zou zelfs op deze robuuste spoeltafel sporen nalaten.

Zijn keramische spoeltafels makkelijk te reinigen?

Wanneer groenten, vlees en fruit allemaal het ergste hebben gedaan op de keramische spoeltafel, zou je verwachten dat er zoiets als een ramp gebeurd is. Maar u hoeft zich daarover met uw keramische spoeltafel geen zorgen te maken. Het gladde en volledig doorlopende oppervlak zorgt ervoor dat er zich geen vuil op kan nestelen. Bovendien is elke vervuiling die zichtbaar is na lange kooksessies gemakkelijk aan te pakken. Neem gewoon een zachte spons, een beetje afwasmiddel en warm water en veeg het weg. Daarna is een microvezeldoek het beste om het droog te wrijven. Blijf echter ver weg van schuurmiddelen, staalborstels en agressieve schoonmaakmiddelen met chloor. Uw keramische spoeltafel zal die producten niet appreciëren.

Wat gebeurt er als zuren of basen in contact komen met de keramische spoeltafel?

U zult dingen niet slechts half willen doen als het gaat om het schoonmaken van uw huis. Als u uw ruimte brandschoon wilt krijgen, van uw woonkamer tot uw keuken, dan gaat u gebruik maken van schoonmaakmiddelen - standaard huishoudelijke schoonmaakmiddelen, alkalische en zure oplossingen. Uw keramische spoeltafel is behoorlijk vergevingsgezind. Als er per ongeluk zuren of basen in de spoeltafel terechtkomen, kunt u gewoon doorgaan met uw schoonmaakbeurt. Onze spoeltafels zijn immers bestand tegen deze stoffen.

Zijn keramische spoeltafels hittebestendig?

Als u ooit een kokend hete pot pasta van het fornuis heeft moeten halen, dan heeft u zich vast en zeker afgevraagd: "Wel, waar kan ik dit neerzetten?" Uw keramische spoeltafel biedt veel ruimte voor dergelijke situaties. Hij is immers uiterst hittebestendig, zodat hoge temperaturen hem niet kunnen beschadigen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verkleuring of verbleking. Sissende pannen en hete potten tot 280°C kunnen gewoon van het fornuis worden gehaald en direct in de spoeltafel worden geplaatst.

Zijn keramische spoeltafels voedselveilig?

Onze keramische spoeltafels zijn niet alleen ideaal voor de dagelijkse afwas, maar bieden ook ruimte om tomaten, vlees en knoflook te hakken. Het materiaal maakt van de spoeltafel de ideale plek voor voedsel. Het gladde, niet-poreuze oppervlak voorkomt dat voedselresten vast komen te zitten.

Lichte vervuiling door snijden, bakken of koken op aangrenzende apparaten is eenvoudig te verhelpen. De spatjes kunnen nog sneller worden verwijderd dan ze erop kwamen: met een zachte spons, een beetje afwasmiddel en warm water. Dat betekent geen onaangename geuren of verkleuringen in uw spoeltafel.

Kunnen de kleuren van een keramische spoeltafel in de loop van de tijd veranderen?

Onze keramische spoeltafels zijn kleurvast. Dat betekent dat u uw spoeltafel in een heldere ruimte of voor een raam kunt plaatsen. Direct zonlicht vormt geen enkel probleem, dus uw spoeltafel behoudt nog jarenlang de kleur van bij de aankoop. Ook zal het standaard huishoudelijk gebruik van uw spoeltafel de kleur niet veranderen.

Als uw spoeltafel veel gebruikt wordt, kan er na verloop van tijd lichte kalkaanslag ontstaan. In combinatie met voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn kan dit een lichte verkleuring veroorzaken. Maar u hoeft niet in paniek te raken: u kunt het probleem in een paar minuten oplossen. Gebruik in dit geval azijnconcentraat of een professioneel biologisch schoonmaakmiddel zoals onze BLANCO DailyClean+. U zult al snel merken dat u zich zorgen maakte om niets.

Wat is PuraPlus?

PuraPlus is een speciale deklaag voor onze keramische spoeltafels. Het heeft niet alleen een geweldige naam, maar het maakt het leven in de keuken ook veel gemakkelijker. De afdichtende werking geeft uw spoeltafel een fijnmazig, ononderbroken oppervlak dat ervoor zorgt dat het water er gewoon afvloeit. Dit beschermt haar tegen kalkaanslag, terwijl onzuiverheden nauwelijks kans maken om zich daar te nestelen. Voor u betekent dit een spoeltafel die u elke dag in een paar stappen kunt schoonmaken.

Hoe moet ik mijn keramische spoeltafel schoonmaken?

Als tijdrovende schoonmaakmarathons echt niet uw ding zijn, ga dan maar rustig zitten: uw keramische spoeltafel is zeer onderhoudsvriendelijk. Gebruik gewoon wat warm water en afwasmiddel op een zachte spons en als u daarmee elke dag uw keuken schoonmaakt, blijft ze goed onderhouden. Kalkaanslag kunt u het best vermijden door uw spoeltafel daarna met een microvezeldoek droog te wrijven.

Als u hardnekkig vuil vindt op uw anders vlekkeloos schone spoeltafel, kunt u het best kiezen voor een professioneel schoonmaakmiddel. Met de BLANCO DailyClean+ kunt u de werkbladen die een extra inspanning vragen, vooraf reinigen. Dit schoonmaakmiddel verwijdert kalkaanslag en metaalslijtage, zonder al te belastend te zijn. Snel en eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat het water vlot van uw spoeltafel blijft wegspoelen, is het de moeite waard om een verzorgingsproduct als BLANCO DeepClean Keramiek te gebruiken, dat het oppervlak zowel reinigt als voedt. Hierdoor wordt het oppervlak van uw spoeltafel opnieuw afgedicht. Vermijd schuurmiddelen, agressieve schoonmaakproducten en krassende borstels of stalen sponzen. Die zullen de onaangetaste oppervlakken beschadigen. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat de spoeltafel zijn mooie glans verliest.

Hoe kan ik mijn korfplug schoonmaken?

De korfplug is de geheime held van uw spoeltafel. Hij voorkomt immers dat uw spoeltafel verstopt raakt en zorgt zo voor een perfecte functionaliteit. Na verloop van tijd zal de korfplug echter wat vuil verzamelen, dus moet u hem af en toe een schoonmaakbeurt geven. Daarvoor hoeft u niet eens een speciaal schoonmaakmiddel te kopen.

Hier is onze truc: plaats een theelepel poedervormig vaatwasmiddel op de gesloten korfplug. Giet ong. 250 ml kokend water eroverheen en laat de oplossing werken. Nu borstelen en schrobben (bv. met een afwasborstel) tot de korfplug en het inzetstuk weer glanzen. Open ten slotte de korfplug en neem het inzetstuk eruit. Nu heeft u ruimte om de gatopening in het inzetstuk te reinigen. Als dit ook brandschoon is, plaatst u het inzetstuk opnieuw en spoelt u het af met proper water.

Zijn de gaten voor mengkranen al geslagen of in de spoeltafels geboord?

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u volledig uitgerust bent, dus bijna al onze roestvrijstalen en keramische spoeltafels zijn voorzien van een uitgeslagen kraangat (behalve onze omkeerbare spoeltafels zonder automatische bediening en onze TOP spoeltafels). Dit betekent dat u geen extra werk hoeft te doen voor de installatie. Sommige Silgranit spoeltafels worden aan de onderkant gefreesd. U hoeft alleen maar door de voorgefreesde gaten te kloppen.

Hoe het uit te voeren: plaats eerst de spoeltafel in een stabiele drager. Neem nu een drevel en plaats die in het midden van de markering. Gebruik een hamer om de gaten voor de mengkraan, de afwasmiddeldispenser en de automatische bediening te maken, zonder kracht uit te oefenen op de drevel zelf. Sla dan voorzichtig de rest van de Silgranit stukken uit hun gemarkeerde gaten. Haal nu een vijl en vijl het gat tot de juiste grootte. Het kan nodig zijn om dit te doen als het gat de grootte heeft van het voorbereidende frezen. Nu valt er nog maar één ding te doen: uw mengkraan installeren en u bent vertrokken.

Wat is de eenvoudigste manier om vlekken uit donkere spoeltafels te verwijderen?

Melkachtige vlekken kunnen al snel op uw stijlvolle donkere spoeltafel verschijnen. Die worden veroorzaakt door kalkaanslag, die van plaats tot plaats en afhankelijk van de toestand van uw waterleidingen enorm kan variëren. Dergelijke vlekken nemen ook afzettingen op van substanties als thee of koffie en zijn dus verantwoordelijk voor verkleuring. Maar dit is allemaal niet zo erg als het klinkt. Gelukkig kan BLANCO DailyClean+, een klein beetje schoonmaakmiddel op basis van azijn of verdund citroenzuur en warm water u te hulp schieten. De kalk zal oplossen als u uw keukenspoeltafel grondig reinigt met deze producten.

Als u niet voortdurend met vlekken te maken wilt hebben, droog uw spoeltafel dan af met een microvezeldoekje na elk gebruik. Door dit te doen wordt eerst en vooral de kalkaanslag zelf voorkomen.

Vragen over mengkranen

Hoe kan ik de mengkraan in mijn keuken schoonmaken?

Over het algemeen zijn onze mengkranen onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Dat is te danken aan het gladde oppervlak, waardoor er zich nauwelijks vuil op kan vestigen. Mengkranen zijn anderzijds wel gebaat bij een regelmatige reiniging. Het kost niet veel moeite, maar het moet vaak worden gedaan. Neem een mild schoonmaakmiddel en ga met de zachte kant van een spons een paar keer over de mengkraan. Wrijf ze nu droog met een microvezeldoek en u zult zien dat uw mengkraan weer een uniek onderdeel van uw keuken vormt, in slechts enkele eenvoudige stappen.

Als een lage druk mengkraan druppelt, betekent dat dan dat ze stuk is?

Als uw lage druk mengkraan een beetje druppelt, hoeft u niet meteen een loodgieter in te schakelen. Dat is volkomen normaal. De reden daarvoor is dat lage druk mengkranen normaal gesproken op een boiler zijn aangesloten. Als u wat warm water hebt gebruikt, stroomt er koud water in de boiler om op te warmen. Door de stijging van de temperatuur zet het water in de leiding uit. Door de stijgende waterdruk wordt er een kleine hoeveelheid water in de mengkraan geduwd, waardoor er een paar druppels ontsnappen.

Hoe kan ik weten of ik een hoge druk of een lage druk mengkraan nodig heb?

De meeste mensen hebben een hoge druk mengkraan in hun huis nodig. Dit is altijd het geval als het water wordt verwarmd door de centrale watervoorziening. U kunt zien of dit voor u van toepassing is als uw keuken een hoekregelkraan heeft voor zowel koud- als warmwaterleidingen. U heeft dus een mengkraan nodig die de hoge waterdruk uit de leidingen aankan. Soms heeft uw appartement of huis echter geen centrale warmwatervoorziening. In dat geval wordt het water verwarmd door een boiler of doorstroomverwarmer. Als uw huis een doorstroomverwarmer voor warm water heeft, heeft u ook een hoge druk mengkraan nodig. Een lage druk mengkraan is noodzakelijk als uw warm water via een boiler wordt geleverd. Dit beperkt de druk van de waterleiding en leidt het water met een veel lagere druk naar de boiler.

Hoe kan ik de levensduur van mijn uittrekbare sproeikop verlengen?

Onze uittrekbare sproeikoppen maken uw dagelijks leven iets makkelijker. Ze zorgen ervoor dat het water in dat deel van de spoeltafel terechtkomt waar het daadwerkelijk nodig is. Flexibel en efficiënt. Onze slangen zijn zo ontworpen dat ze constant kunnen bewegen. Zorg ervoor dat de slang geen knikken krijgt. Dat kan de slang beschadigen, waardoor ze begint te druppelen.

Als de slang niet langer soepel in de armatuur van de kraan glijdt, betekent dat niet dat u iets verkeerds gedaan hebt. Breng gewoon een beetje kranenvet aan zodra de eerste tekenen zichtbaar worden. Dat zou moeten helpen. De slang glijdt dan snel en direct weer op haar plaats, net als voorheen.

Welke mengkraan werkt er voor een keukenraam?

Stel u voor dat u bij het keukenraam in de zon staat en rustig de afwas doet. Onze mengkranen maken dat mogelijk. Kijk maar eens naar onze uitneembare, induwbare of neerklapbare mengkranen. Met deze drie concepten kunt u het raam aan de andere kant van uw spoeltafel gemakkelijk en in slechts enkele stappen openen.

Wat moet ik doen als mijn mengkraan in het rond sproeit?

Met een sproeiende mengkraan heeft u overal water, niet alleen in de spoelbak. Dat wordt meestal veroorzaakt door kalkaanslag die zich in de mengkraan heeft opgehoopt. In plaats van een agressief schoonmaakmiddel te gebruiken, moet u het probleem oplossen door een beetje citroenzuur of azijn aan het schoonmaakwater toe te voegen.

Om het schoon te maken, veegt u het fijne gaas dat aan de kraanuitloop is bevestigd schoon. Ga er opnieuw overheen met een zachte microvezeldoek. De truc om een sproeiende mengkraan te voorkomen is om ze regelmatig schoon te maken, zodat kalk zich niet kan ophopen.

Wat moet ik doen als mijn mengkraan druppelt?

Pling, plong: een druppelende kraan is erg vervelend. Er is echter geen reden om zich op te winden. Dit komt door kalkaanslag in het patroon van de mengkraan of door het feit dat de afdichtingen versleten zijn. Tenzij u zeer ervaren bent als doe-het-zelver en een goed uitgeruste gereedschapskist hebt, kunt u best een sanitairspecialist contacteren om dit aan te pakken. Als u het zelf wilt doen, maak dan alle verkalkte delen van de afdichtingen of mengkraan schoon met citroenzuur of azijn. Als de afdichting poreus is geworden, moet die met het juiste gereedschap worden vervangen. Als dat gedaan is, is alles in je keuken weer in orde.

Klantenservice

Nog andere vragen?

Heeft u het antwoord op uw vragen niet gevonden in onze FAQ's? Gebruik ons contactformulier!

Contacteer ons