Bedieningsvarianten voor keukenmengkranen

Klassiek of hip? Een mengkraan met één of dubbele hendel, met of zonder slang? Keukenmengkranen zijn er in vele verschillende designs. Welke variant werkt het best voor jouw huis?

Solenta
play

Mengkraan met sensortechnologie

Splash. Je verliest de greep op een kookpot waardoor er water uit de spoelbak spat en op de vloer belandt. Verdorie! Op de een of andere manier heb je nooit genoeg handen. Maar wat als je de kookpot stabiel kunt houden terwijl je ook de mengkraan bedient en de pot vult met het water dat je nodig hebt om spaghetti te koken? Natuurlijk kun je de pot in de spoelbak zetten en wachten, maar dat werkt alleen als de spoelbak leeg is. Het kan makkelijker: houd de pot gewoon onder de mengkraan. Door de sensor te activeren kun je de pot vullen zonder de mengkraan aan te raken.

Geen overstroming meer. Water is een kostbare hulpbron. Het is zinvol om elke mogelijk druppel te besparen.

Wil je koud of warm water? Stel de temperatuur die je nodig hebt vooraf in. Ga met je hand langs de sensor om het water te laten stromen. Ga er een tweede keer langs, en het water stopt met stromen. Net zoals je dat wou. Wat dacht je ervan als je slechts een klein beetje water nodig hebt om thee te zetten? Of als je een pot tot de rand wilt vullen? De hoeveelheid kan ook worden aangepast.

Mengkranen met één hendel

Mengkranen met één hendel – praktisch en efficiënt

Pruimen wassen, water in de koffiezet gieten, bakken uitspoelen, handen wassen. We laten het water in onze keukenspoelbakken zo'n 70 keer per dag lopen. We zijn voortdurend bezig met het verzetten van de keukenkraanhendel. Met het open- en dichtdraaien van de keukenkraan. Opnieuw en opnieuw. En onze mengkraan met één hendel kan het allemaal aan. Deze mengkraan is de meest populaire in de keuken. We weten allemaal hoe het gaat. Je vingers zijn glibberig omdat je net klaar bent met het fileren van een zalm. Het is gewoon een voordeel dat je je mengkraan ook met je elleboog kunt bedienen. Krijg de juiste hoeveelheid water en stel de temperatuur tegelijkertijd in met slechts één hendel.

Meer over kranen met één hendel
Mengkranen met dubbele hendel

Mengkranen met dubbele hendel – stijlvol gemengd.

Hoewel deze mengkranen nog steeds in zekere zin een zeldzaamheid zijn in het keukendesign, zijn ze eigenlijk al een lange tijd populair.
Breng zelf op traditionele wijze je water op de juiste temperatuur met behulp van een mengkraan met dubbele hendel. Gebruik je vooral koud water? Dan is een mengkraan met dubbele hendel zinvol. Die vermengt zich niet automatisch met verwarmd water, wat een mengkraan met één hendel wel doet. Dit bespaart je energie.
Ben je helemaal weg van een nostalgische look? Heb je een spoeltafel in landhuisstijl in je landelijke keuken en ben je op zoek naar een geschikte mengkraan? Dan bieden de BLANCO mengkranen met dubbele hendel en een traditionele look precies het passende design

Ontdek de landelijke stijl

Oplossingen voor linkshandigen

Je hebt het gevoel dat je jezelf bijna in een knoop brengt. Je moet altijd je linkerhand naar rechts forceren om de hendel te gebruiken. En het water loopt meteen over de bovenkant van je hand. Je hebt je hand niet snel genoeg weggetrokken. Als linkshandige is alles anders. We hebben daarover nagedacht. Onze aan de zijkant gemonteerde bedieningshendels voor linkshandigen zijn afgestemd op jouw behoeften om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Zo vloeit het water waar het hoort - in de spoelbak.

Opmerking: Ga je voor een hoge of lage druk mengkraan?

Heb je beslist? Super. Controleer je huidige mengkraan of aansluiting om te bepalen welke mengkraan voor jou geschikt is. Ga je voor een hoge of lage druk mengkraan? We leggen het verschil uit in onze gids. Lage druk mengkraan.